Facebook gaat je waarschuwen als vrienden in de buurt zijn

Facebook heeft een nieuwe functie uitgerold voor de applicatie. Facebook zal je een seintje geven wanneer een Facebook-vriend in de buurt is. De functie lijkt op wat Google aanbiedt met haar sociale netwerk Google+ in combinatie met Google Maps.

Facebook gaat gebruikers van de app waarschuwen als een vriend of vriendin in de buurt is, zo meldt Cnet. De ‘nearby friends’ functionaliteit komt in het begin alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. De functie zal op zowel Android telefoons als op iOS werken. Facebook is direct al begonnen met het uitrollen van de nieuwe functie.

facebook nearby friends

In de dienst is te zien waar vrienden zijn geweest, waar ze zijn, en hoelang dat geleden is. De functionaliteit kan zelf in- of uitgeschakeld worden. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om alleen voor een selecte groep je locatie zichtbaar te maken. Je kan met de dienst alleen vrienden zien die ook de ‘nearby friends’ functionaliteit gebruiken. Als er iemand in de buurt is, stuurt de Facebook app een push-notificatie.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel