Google begint met uitrol ‘Nearby Share’ voor snel delen van bestanden

Android krijgt een nieuwe functie, en daarvoor hoeft niet gewacht te worden tot Android 11. Google heeft het startschot gegeven voor de uitrol van Nearby Share, een functie waarmee je snel bestanden kunt delen.

Nearby Share wordt uitgerold

Apple heeft AirDrop en Google is nu begonnen met het aanbieden van Nearby Share. Deze functie maakt het mogelijk om content tussen ondersteunende Android-toestellen (en ook de Chromebooks) te delen. Het gaat hierbij niet alleen om foto’s en bestanden, maar ook om websitelinks en andere dingen die je normaal ook via het deelvenster kunt delen.

Nearby share

Bij de instellingen van Nearby Share kun je bepaalde instellingen wijzigen, zoals welke mensen met jou bestanden uit mogen wisselen. Standaard is dit beperkt ingesteld, zodat je niet ineens van vreemden bestanden binnen ziet rollen. Nearby Share maakt gebruik van verschillende technieken, waaronder Bluetooth (inclusief Bluetooth Low Energy LE), WebRTC en peer-to-peer WiFi. Hierdoor werkt de functionaliteit ook offline.

Uitrol

Zoals gezegd start de uitrol vandaag naar Android-toestellen met Android 6.0 Marshmallow en hoger. Echter, Google laat weten dat vooralsnog eerst de Pixel en ‘geselecteerde’ Samsung-toestellen aan de beurt zijn. Het is niet bekend welke Samsung-apparaten dit zijn. Wanneer Nearby Share breed beschikbaar komt, is niet bekend.

Nearby Share privacy

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel