Telegram: 1,5 miljoen nieuwe gebruikers in twee dagen na blauwe vinkjes

De blauwe vinkjes in WhatsApp hebben ervoor gezorgd dat het aantal gebruikers van Telegram explosief is toegenomen. In de afgelopen twee dagen zijn er maar liefst 1,5 miljoen nieuwe gebruikers aangemeld bij de dienst. Door de blauwe vinkjes zouden gebruikers zich meer zorgen maken over hun privacy. Het is niet de eerste keer dat Telegram door een situatie bij WhatsApp het aantal gebruikers ziet toenemen.

Telegram Messenger zit al langere tijd de populaire berichtendienst WhatsApp op de hielen, en dat wordt na de introductie van de blauwe vinkjes in WhatsApp alleen nog maar meer. Telegram meldt dat er 1,5 miljoen nieuwe gebruikers zich hebben aangemeld en dat in twee dagen tijd. De toestroom naar de concurrent van WhatsApp is opmerkelijk. Telegram werkt weliswaar niet met blauwe vinkjes, maar laat wel twee vinkjes zien als een bericht bij de ander is geopend en dus is gelezen.

telegram 1.7.0

Telegram profiteert niet voor de eerste keer van iets wat WhatsApp doorvoert. In maart werd bekend dat Facebook de berichtendienst WhatsApp over heeft genomen voor een kleine 12 miljard euro. Gebruikers van WhatsApp vreesden toen voor hun privacy en stapten massaal over naar Telegram. In een maand tijd kreeg Telegram 30 miljoen nieuwe gebruikers. Een groot voordeel tegenover WhatsApp is dat Telegram de mogelijkheid biedt om vanaf meerdere apparaten (zoals tablet, andere smartphone, browser of pc), met hetzelfde nummer, de conversatie voort te zetten.

Ben jij al overgestapt naar Telegram of blijf je bij WhatsApp?

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel