WhatsApp komt met blauwe vinkjes [Update 05-11: blauwe vinkjes = gelezen]

WhatsApp is aan het experimenteren met zogenoemde blauwe vinkjes. Het blauwe vinkje in WhatsApp is niet het enige nieuwe in de chat-app. Ook in groepsgesprekken worden vanaf nu twee vinkjes weergegeven.

De chat-app WhatsApp is bezig met het uitrollen van een nieuwe manier om aan te geven dat een audiobericht ofwel spraakbericht beluisterd is. In WhatsApp werden tot voor kort geluidsbestanden van een vinkje voorzien waarmee aan werd gegeven dat het af werd geleverd.

WhatsApp past nu echter de blauwe vinkjes toe. De blauwe vinkjes geven aan dat je spraakopname die je hebt verstuurd ook door diegene is beluisterd. Wanneer de opname nog niet is beluisterd door de ander, zullen de vinkjes grijs van kleur blijven.

blauw_whatsapp

Een ander detail wat opvalt is dat in groepsgesprekken sinds kort ook bij berichten twee vinkjes zijn te zien. WhatsApp lijkt ook hiermee te experimenteren. Echter heeft de berichtendienst hier nog niets over losgelaten. Na onze tests lijkt het erop dat in ieder geval bij dubbele vinkjes èèn iemand het desbetreffende bericht is gelezen, en niet dat iedereen het al gelezen heeft. Helaas is niet in het groepsgesprek te zien wie diegene is die het al gelezen heeft.

WhatsApp bracht vorige week ook al de Android Wear-ondersteuning en de mogelijkheid in de Android-app om berichten te archiveren. Hierdoor worden berichten niet getoond in de inbox-lijst maar worden ze niet verwijderd.

Update 05 november 20:29u: WhatsApp 2.11.432

In de nieuwe update van WhatsApp, welke vandaag in de Play Store is verschenen is er een kleine update uitgebracht voor WhatsApp. WhatsApp 2.11.432 krijgt niet alleen meer bij de audioberichten een blauw vinkje te zien, wanneer de geluidsopname is beluisterd, maar ook wanneer berichten zijn gelezen. Tot nu toe zag je alleen grijze vinkjes. Een grijs vinkje betekende dat het bericht afgeleverd was op de server en twee vinkjes betekende dat het bericht afgeleverd was op het toestel van de ontvanger.

whatsapp_blue

Met de komst van de blauwe vinkjes is nu de privacy verleden tijd. Het blauwe vinkje laat aan de verzender weten dat het bericht is gelezen. Er lijkt op dit moment geen mogelijkheid te zijn om de blauwe vinkjes uit te schakelen. SmartDroid meldt dat het gaat om een update aan de kant van de server. Niet elke keer kreeg de verzender namelijk de blauwe vinkjes te zien.

> Exclusief: WhatsApp belfunctie: screenshots, icoontjes en geluiden uitgelekt!

whatsapp_blauw

Update 06-11: Een insider van WhatsApp meldt dat WhatsApp binnenkort met de mogelijkheid komt om de blauwe vinkjes uit te schakelen.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis

Bedankt voor de tip, SmartDroid

Lees ook

Reageer op dit artikel