Sicher: nieuw alternatief voor WhatsApp, gericht op privacy

Wederom een nieuwe chat-client is vandaag verschenen. Sicher, is van Duitse makelij en richt zich vooral op privacy. Sicher is vanaf nu niet alleen beschikbaar voor Android, maar ook voor Apple iOS en Windows Phone. De makers van de applicatie hebben eerder al de populaire chat-applicatie IM+ uitgebracht.

De ontwikkelaars van de uitgebreide chat-applicatie IM+ hebben een alternatief voor WhatsApp uitgebracht; Sicher. Met de gratis applicatie Sicher willen de makers zich vooral richten op de privacy van haar gebruikers. Met IM+ hadden de ontwikkelaars al een populaire dienst waarmee verschillende berichtendiensten als MSN Messenger, Google Talk, Facebook en Skype samengevoegd konden worden in een app.

Sicher Android

Sicher is ontwikkelt in Duitsland; een land wat een strengere regelgeving kent rondom privacy, dan Nederland. Sicher is gratis te gebruiken en maakt gebruik van end-to-end encryptie waardoor er geen berichten of bestanden gelezen kunnen worden dan door de verzender en ontvanger zelf. Ook de makers van de applicatie zelf kunnen geen berichten inzien. De makers garanderen dat zelfs zij niet in kunnen zien wat voor soort bestand je hebt verstuurd (zoals een tekstdocument, afbeelding of PDF).

Sicher Android

Net als Telegram biedt Sicher de mogelijkheid tot het verwijderen van berichten na een bepaalde tijd. Dit kan ingesteld worden op minimaal 30 minuten, tot maximaal 15 dagen. In Sicher kunnen berichten die ouder zijn dan 15 dagen niet worden teruggelezen. Sicher beschikt verder over een slaapmodus waarbij notificaties worden uitgeschakeld als je een bericht ontvangt. De privacy wordt ook bij notificaties gegarandeerd. In de notificatiebalk kan desgewenst ingesteld worden dat de naam van de afzender niet in de notificatiebalk weergegeven wordt.

Bij het instellen van de applicatie kan ingesteld worden dat de applicatie na een bepaalde tijd vraagt om een wachtwoord. Zo kan je voorkomen dat je berichten door wildvreemde wordt gelezen, als die met je toestel bezig zijn. Sicher heeft een duidelijke, maar niet moderne interface maar kan er mee door. De mogelijkheden in Sicher zijn zeer uitgebreid te noemen.

Sicher Android privacy

Sicher biedt ondersteuning voor verschillende bestanden die via de applicatie verzonden kunnen worden. Naast foto’s en video’s kunnen ook PDF, DOC en XLS-bestanden verzonden worden. De applicatie ondersteunt overigens nog meer bestandsformaten. Ook groepsgesprekken, zogenoemde groepschats, zijn mogelijk in Sicher. Sicher heeft een vergelijkingstabel vrijgegeven waaruit zou blijken dat Sicher de veiligste chat-applicatie is van dit moment.

Nadat bekend werd dat Facebook de berichtendienst WhatsApp over had genomen, kwam er een run op alternatieven. Vooral de applicatie Telegram werd enorm populair en zag het aantal gebruikers met miljoenen tegelijk binnenstromen. Deze ‘Telegram-storm’ is inmiddels gaan liggen en het is de vraag of mensen WhatsApp nog in gaan ruilen voor Sicher.

Sicher is vanaf vandaag gratis te downloaden uit de Google Play Store. De applicatie is Engelstalig maar wijst zich grotendeels vanzelf.

Lees ook

Reageer op dit artikel