Vertaling uitschakelen blauwe vinkjes WhatsApp opgedoken

Woensdagavond lanceerde WhatsApp de beruchte blauwe vinkjes. Dat riep veel vragen op en veel onrust, voornamelijk op de sociale netwerken. Nu lijkt WhatsApp serieus bezig te zijn met de mogelijkheid om de blauwe vinkjes uit te zetten. Zou er dan eindelijk een einde komen aan de aandacht voor de blauwe vinkjes?

WhatsApp heeft een eigen vertaalomgeving waar vrijwilligers de Engelse termen kan vertalen naar andere talen. Hierdoor is de applicatie bijvoorbeeld ook in het Nederlands beschikbaar. Woensdag bracht de berichtendienst de blauwe vinkjes, en donderdag werd bekend dat ze wellicht binnenkort uitgeschakeld konden worden. Wij schreven gisteren over een manier om de blauwe vinkjes te omzeilen.

whatsapp_blue

Nu is er een duidelijke aanwijzing gevonden in de vertaalomgeving van WhatsApp, waarmee het uitzetten van de blauwe vinkjes mogelijk zou worden. Het betreft de zin: “If you turn off read receipts, you won’t be able to see read receipts from other people”. Ofwel; “Als je de leesbevestigingen uitschakelt, kan je ook van anderen geen leesbevestigingen meer zien.”

whatsapp translation blue

We durven nog niet te zeggen wanneer de functie voor het uitschakelen van de blauwe vinkjes wordt geïntegreerd in WhatsApp, maar ze zijn er in ieder geval mee bezig!

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

via

Lees ook

Reageer op dit artikel