Telegram 2.6.0: groepsgesprekken krijgen veel nieuwe functies

Telegram is nog steeds een van de meest gebruikte alternatieven voor WhatsApp. Vandaag is Telegram 2.6.0 uitgebracht met tal van nieuwe functies voor de groep-chats. Wij zetten de nieuwe functies op een rijtje.

Telegram 2.6.0

Tot voor kort waren groepsgesprekken hetzelfde als een conversatie met één iemand. Telegram wil met de update naar versie 2.6.0 de beleving van groepsgesprekken veranderen.

Telegram group

Antwoorden

Wanneer je op een iemand specifiek wilt antwoorden in een groeps-chat, hoef je enkel op de conversatie te tikken en krijg je de mogelijkheid direct op diegene te reageren. Die persoon wordt dan geïnformeerd over dat hij of zij genoemd is.

Vermeldingen

Wil je bepaalde mensen direct betrekken in de groeps-chat? Geen probleem, wanneer de ander een gebruikersnaam in Telegram heeft aangemaakt, kan je net als bij Twitter een apenstaartje gebruiken om personen in te benaderen.

Meldingen bij diegene komen ook binnen als ze gesprekken gedempt hebben. Tenzij ze jou als persoon hebben gemute.

Telegram group

Hashtags

We blijven even bij de Twitter-functies; je kan een nieuw onderwerp aansnijden door het gebruik van hashtags. Je kan in een groepsgesprek “#” gebruiken waarna je deze aan kan klikken. Wanneer je de hashtag aantikt krijg je een overzicht van zoekresultaten die betrekking hebben tot dat onderwerp.

Hashtags zijn overigens niet nieuw in Telegram. Echter is de uitgebreide functionaliteit binnen groeps-chats wel nieuw erbij.

Doorsturen met commentaar

Ook deze functie heeft veel weg van Twitter. Op Twitter heet het “Quote RT” en op Telegram werkt de functie eigenlijk hetzelfde. Je kan ervoor kiezen een bericht te door te sturen naar iemand anders. Maar voordat je dat doet kan je dat bericht nu voorzien van commentaar, waardoor je je eigen mening erbij kunt geven. Dit is nu ook mogelijk bij een één op één gesprek.

Onlangs bracht Telegram nog versie 2.5.0 uit en bracht toen een uitgebreide fotobewerker en betere beveiligingsmogelijkheden. Telegram 2.6.0 kan je downloaden via onderstaande button.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis

via Telegram

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel