Telegram+ verwijderd uit de Google Play Store

Ontwikkelaar Sergio was al eerder de dupe van de sluiting van WhatsApp+, en nu is zijn volgende applicatie aan de beurt. Telegram+ is door Google verwijderd uit de Google Play Store.

Telegram+ is verwijderd uit de Google Play Store. Nadat eerder dezelfde ontwikkelaar moest stoppen met de app WhatsApp+ (een alternatieve app voor WhatsApp), begon hij vorige week met de app Telegram+.

Toch is dat succes lijkt het al weer ten onder gegaan. Telegram+ is niet van Telegram zelf, maar ontwikkelt aan de hand van de open-source toepassing Telegram. Telegram+ is een stuk uitgebreider dan Telegram zelf. Zo is het mogelijk om vrijwel alle kleuren per element aan te passen.

telegram+

Google heeft nu Telegram+ uit de Play Store gehaald. De ontwikkelaar kreeg daarbij het argument: “schending van intellectuele eigendommen, imitatie of bedrieglijk gedrag”. De ontwikkelaar heeft bij Google direct aangeklopt en dat loopt nog.

Telegram+

De ontwikkelaar heeft ook Telegram zelf benaderd. Telegram geeft aan dat zij geen bezwaar hebben tegen de app Telegram+ en zal de ontwikkelaar erbij helpen om de applicatie weer in de Google Play Store te krijgen.

Mocht je Telegram+ willen downloaden, dan kan je hier de Telegram+ APK downloaden.

Lees ook

Reageer op dit artikel