Facebook dwingt WhatsApp+ tot stoppen; app offline

Gisterenavond is WhatsApp begonnen met het blokkeren van zogenoemde third-party apps, waaronder WhatsApp+ en WhatsAppMD. Deze applicaties maken het mogelijk om gebruik te maken van WhatsApp, via een andere applicatie. Vandaag kreeg de ontwikkelaar een brief van Facebook met duidelijke taal.

Gisteravond schreven we al dat WhatsApp bezig was applicaties te blokkeren die niet officieel van WhatsApp zijn. Het gaat hierbij onder andere om de app WhatsAppMD en WhatsApp+ (WhatsApp Plus). Gebruikers van dit soort applicaties kregen gisteren een blokkade voor 24 uur, waardoor ze via geen enkele mogelijkheid met dat nummer gebruik konden maken van WhatsApp.

Whatsapp

Einde voor WhatsApp+

Vorige maand maakte WhatsApp al bekend dat het apps van derden (en dus ook de gebruikers daarvan) aan zou pakken. De ontwikkelaar van WhatsApp+ laat vandaag op Google+ weten dat het een brief heeft gekregen van Facebook (de eigenaar van WhatsApp). Hij schrijft op de WhatsApp+ pagina het volgende;

Bad news

We have received a cease and desist letter from WhatsApp and we are obligated to remove all download links and unfortunately delete this community…

Am really sorry for this but it’s out of our hands and WhatsApp has pushed us into a corner that we can’t escape this time..

It was a fun ride but it has come to an end..

Deepest regards from Rafalense and me and all the whatsapp+ team for your support

Hoewel de makers van WhatsAppMD nog niks melden op de Google+-pagina is het de verwachting dat ook deze app zijn activiteiten zal moeten stoppen. Gisteren werd ook bekend dat WhatsApp zeer waarschijnlijk toch gaat beginnen met het tonen van advertenties in WhatsApp. Het is mogelijk dat het hier iets mee te maken heeft, maar dat hoeft niet per definitie te zijn.

Maak jij gebruik van WhatsApp+ of een andere app van een derde partij? Verwijder dan zo snel mogelijk de onofficiële app en download de officiële versie van WhatsApp. Op deze manier voorkom je dat je straks ook geblokkeerd wordt bij de chatdienst.

> Bekijk ook: 10 gratis apps om meer uit WhatsApp te halen

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel