Concept: WhatsApp in Material Design

De aankondiging van Android L betekende ook een compleet vernieuwde vormgeving van applicaties en toepassingen. Diverse (Google-)apps zijn al in het nieuwe Material Design-jasje gestoken, maar hoe zou WhatsApp eruit zien in Material Design? Een concept-ontwerper is aan de tekentafel gaan zitten en kwam tot een strak, gelikt concept voor de WhatsApp-applicatie.

droidapp_whatsappMD droidapp_whatsappMD2

Vanochtend schreven we al over WhatsApp; het is de meest gebruikte chat-applicatie wereldwijd. Aan de hand van de nieuwe vormgeving van Android L met het Material Design, heeft de illustrator Vincenzo Köstler zich uitgeleefd op een aantal concepten voor WhatsApp; in Material Design. Met de concepten van de nieuwe stijl van WhatsApp laat Köstler zien wat Material Design voor WhatsApp Messenger zou kunnen gaan bieden.

droidapp_whatsappMD3 droidapp_whatsappMD4

De concept-ontwerpen van dit soort applicaties heeft altijd een ‘maar’. De maker van de concepten heeft verder geen banden met WhatsApp en overigens zal WhatsApp vermoedelijk niet veel af gaan wijken van de huidige vormgeving. De huidige vormgeving komt voor een groot deel overeen met de WhatsApp-versies op andere mobiele platformen. WhatsApp is een cross-mediaal platform wat betekent dat het een bepaalde lijn aanhoudt.

Desondanks, zouden we deze concepten van WhatsApp in Material Design best werkelijkheid willen zien worden. Wat vind jij van de concepten van WhatsApp in de stijl van Android L, met het Material Design?

Lees ook

Reageer op dit artikel