Android L: voorproefje van de nieuwe vormgeving (foto’s)

Gisteren is de nieuwste Android-versie aangekondigd; Android L. Natuurlijk zijn we allemaal erg benieuwd hoe de nieuwe interface zich laat zien in Android L. Wij geven je alvast een voorproefje van de nieuwe vormgeving in Android L.

Gisteravond is tijdens Google I/O, Android L aangekondigd. Het volgt het huidige Android 4.4 KitKat op en is op veel gebieden compleet vernieuwd. Voor ontwikkelaars heeft Google de bron-pagina online gezet, waardoor we een voorproefje krijgen van de nieuwe interface.

De screenshots geven een goed beeld van welke kant Google op wil gaan met Android L. Wel is het zo, dat de onderdelen in de screenshots nog (licht) gewijzigd kunnen worden.

Instellingen

Android L settings

Het vernieuwde menu met instellingen zal er in Android L ongeveer uit komen te zien zoals hieronder. Wij verwachten, aan de hand van de screenshots, dat de gebruiker vermoedelijk zal kunnen kiezen tussen een dark- en een white-thema.

Contacten

Android L contacten

Het overzicht met contacten is gekenmerkt in Android L met een grotere foto. Daarbij zorgt de ruimere wit-ruimte voor een rustiger ogend geheel. Het ziet er een stuk strakker uit, is onze mening.

Galerij / Foto’s

Android L gallery

Een stuk frisser oogt de nieuwe galerij-app. Hoewel het ontwerp nog niet definitief vaststaat, geeft deze preview al wel een goede indruk.

Gmail

Android L Gmail

Lichte aanpassingen in de e-mail-applicatie Gmail in Android L. Wat vooral opvalt is het kleurgebruik. We zijn benieuwd of je de felroze kleur ook kan veranderen in een eigen gekozen kleur.

Hangouts

Android L Hangouts

Donkergroen zal de kleur worden van de chat-app Google Hangouts, althans; als we deze mock-up mogen geloven. De vormgeving van de applicatie kan nog veranderen, maar geeft wel een goed beeld van wat we kunnen verwachten in Google Hangouts. Als de beelden inderdaad kloppen, hopen we maar dat de felblauwe knop voor een nieuw bericht niet deze kleur meekrijgt.

Google Keyboard / toetsenbord

Android L Keyboard

Net als bij Apple iOS zal vermoedelijk de kleur van het toetsenbord zich aanpassen aan de themakleuren in de rest van het scherm. De vormgeving van het toetsenbord is licht aangepast en ziet er wat ons betreft strak uit.

Google Maps

Android L Google Maps

Geen noemenswaardig grote aanpassingen in Google Maps in Android L. Wat opvalt is de groene cirkelvormige button onderaan in beeld om snel te navigeren. Het past bij de rest van de vormgeving in Android L.

Google Play Music

Android L Play Music

Nog niet heel lang vernieuwde Google de vormgeving van de Play Music applicatie. De wit/grijs-oranje kleur lijkt weer verleden tijd, want in Android L zal de minimalistische uitstraling vooral donkere kleuren bevatten.

Google Calendar / Google Agenda

Google Calendar Agenda Android L

Onze eerste reactie bij het zien van de nieuwe Google Calendar/Google Agenda applicatie was; ‘erg mooi!’. Hoewel de vormgeving van de nieuwe kalender-app van Google nog iets kan wijzigen, geven de eerste screenshots een positieve indruk.

Wat vind jij van de nieuwe interface in Android L? Laat een reactie achter; want we zijn erg benieuwd naar je mening!

Bron: Phandroid 

Lees ook

Reageer op dit artikel