‘Google lekt Android 5.0 in screenshots’

Google heeft op Twitter screenshots geplaatst van Google Now. Echter laat Google hiermee niet alleen de WK-functies in Google Now zien, het lekt ook Android 5.0.

Google heeft op Twitter screenshots gelekt van Android 5.0. Het lijken wellicht onschuldige screenshots maar er schuilt meer achter. In de screenshots staat de klok op 5:00 uur. En dit heeft in het verleden al gehint naar eerdere Android-versies.

Google Now Android 5.0

Bij de lancering van de Nexus 4 werd ook Android 4.2 gelanceerd. De tijd in de screenshots stonden toentertijd op 4:20 uur. De voorganger, de Galaxy Nexus had de tijd staan op 4:00 uur en werd ook voorzien van Android 4.0. Verder had de Nexus 7 de klok op 4:10 uur staan, wat aangaf dat het toestel op Android 4.1 draaide.

Nexus times

Alsof dat nog niet voldoende leek, hebben we ook nog de Nexus S. Bij de Nexus S stond de klok op 2:30 uur in de officiële screenshots. Dit toestel draaide op Android 2.3 Gingerbread. De kans is hierdoor vrij groot dat Google inderdaad Android 5.0 zal aankondigen eind juni op Google I/O.

Google lekt vaker nieuwe dingen op het sociale netwerk. Eind april lekte Google op Twitter al de nieuwe dialer in Android 4.4.3. De nieuwe dialer kwam inderdaad in Android 4.4.3 KitKat.

Vandaag kwamen er nog een bericht naar buiten over de nieuwe interface in Google Android. Quantum Paper zal de nieuwe, universele User Interface gaan worden in Android. Quantum Paper zal de huidige Holo-UI vervangen. Ook doken de laatste tijd al berichten op over Project Hera, met daarin de nieuwe icoontjes in Android.

Bron: Droid-Life

Lees ook

Reageer op dit artikel