‘Quantum Paper gaat Holo-interface vervangen in Android’

De vormgeving van Android gaat volgens de nieuwe berichten flink veranderen. De huidige Holo-UI in Google Android zal veranderen in een compleet nieuwe gebruikservaring. Onder de naam Quantum Paper zal een geheel nieuw framework beschikbaar gemaakt worden voor de ontwikkelaars van Android-, web- en zelfs iOS-applicaties.

Google gaat de User Interface (UI) van Android flink onder handen nemen. Onder de naam Quantum Paper moet de gebruikservaring in alle opzichten verbeterd worden. Quantum Paper zal het huidige Holo-UI opvolgen. Opvallend aan Quantum Paper, is dat de nieuwe interface-richtlijnen ook beschikbaar worden gesteld voor het web en zelfs Apple iOS.

Quantum Paper

Project Hera

Eerder werd al bekend dat Google bezig is met het vernieuwen van de interface van het Android-besturingssysteem. De vernieuwde icoontjes kwamen in het nieuws, net als de vernieuwde Gmail-applicatie.

Daarnaast lekte er ook screenshots uit van het zogenoemde Project Hera. De vernieuwde dialer in Android 4.4.3 laat al een tipje van de sluier zien, welke kant Google met Android op wil. Ook de onlangs vernieuwde Google+ app geeft al meer duidelijkheid van de nieuwe strategie van Google.

Google Agenda

Platformen

Google wil volgens nieuwe geruchten met Quantum Paper op verschillende platformen dezelfde gebruikservaring bieden. Het nieuwe framework voor de vormgeving van applicaties, zal niet alleen beschikbaar worden gesteld voor de ontwikkelaars van Android-applicaties.

Ook ontwikkelaars van web-applicaties zullen toegang tot het framework krijgen en zelfs ontwikkelaars van Apple iOS krijgen toegang. Het doel hiervan, is dat ontwikkelaars hun applicaties kunnen bouwen en uitbrengen, met dezelfde vormgeving en elementen.

Gmail

Google-apps en kleuren

Google zal voor elke dienst die het aanbiedt een eigen kenmerkende kleur gebruiken in de desbetreffende applicatie. Nu gebeurt dat ook al voor een deel. De dialer is in Android 4.4.3 blauw, Google+ gebruikt de rode kleur en volgens de geruchten zal Gmail ook een blauwe uitstraling krijgen.

Quantum Paper

Google I/O

Over twee weken (25 en 26 juni 2014) wordt Google I/O gehouden. Google I/O is een conferentie, bedoeld voor ontwikkelaars. Deze conferentie heeft vaak de nadruk gelegd op design en vormgeving. Hoewel het zeker nog niet zeker is, dat Google Quantum Paper daar aan zal kondigen, is dit wel mogelijk.

Geruchten melden ook dat tijdens Google I/O een nieuwe versie van Android aan zal kondigen. Het zou dan gaan om Google Android 4.5 of Google Android 5.0. De naam van de nieuwe Android-versie is nog niet bekend. Wel is Google na KitKat aangekomen bij de letter ‘L’. Na de zoete versnaperingen in Android-versies van de afgelopen tijd, zou dit zomaar ‘Lollipop’ kunnen worden.

Bron: AndroidPolice

Lees ook

Reageer op dit artikel