Screenshots laten radicale verandering zien in Android-interface

Nieuwe screenshots duiden opnieuw op een radicale verandering voor het Android-besturingssysteem. In de nieuwe screenshots is onder andere het nieuwe ‘notificatie center’ te zien, het nieuwe startscherm en nog meer.

Er zijn grote veranderingen op komst voor het besturingssysteem Google Android. De website AndroidPolice heeft nieuwe informatie in handen gekregen. Qua betrouwbaarheid krijgt het een 7, op een schaal van 1 tot 10. Het gaat hier om experimenten die uit zijn gelekt door Google. Omdat het nog even kan duren voordat de vernieuwde Android interface aangekondigd zal worden, kunnen er nog dingen wijzigen uiteraard.

Eerder lekte al tot twee keer toe een nieuwe dialer en telefoon-app uit voor de nieuwe Android-versie. Daarnaast lekte ook de nieuwe interface uit voor de icoontjes binnen Google Android, en doken er screenshots op van de nieuwe Google+ applicatie. Alsof dat nog niet genoeg was, doken er ook beelden op van de vernieuwde Gmail applicatie voor Android.

google android new

Bediening

In de nieuwe screenshots die nu zijn uitgelekt, is te zien dat de bediening anders zal gaan worden. De on-screen toetsen aan de onderzijde van het beeldscherm zullen plaats maken voor een nieuwe balk, waarin het zoeken met Google centraal zal staan. De terug-toets en de multitask-toets zullen behouden blijven, maar in het midden van de balk zal snel een Google-zoekopdracht gestart kunnen worden.

google android new

Multitasken

De screenshots in het onderstaande filmpje zijn nagebootst door de bron, om een beeld te laten zien hoe het eruit zal komen te zien. Het is nagebootst aan de hand van de informatie die de bron heeft. Het schakelen tussen taken zal de hoofdzaak zijn in de nieuwe Android-versie. Een stapel ‘kaarten’ laten de desbetreffende applicatie zien. Hierdoor kan er snel geschakeld worden tussen de verschillende applicaties.

 

Menu

Uit de informatie waarover de bron beschikt, is Google aan het experimenteren met een nieuwe manier van navigeren. Het menu zal op te roepen zijn door naar rechts te vegen. Google lijkt hiermee in Android naar Apple iOS te hebben gekeken, ook fabrikant Huawei past dit al toe in haar Android interface. Het is op dit moment nog niet duidelijk of de menu-knop ook verdwijnt uit de nieuwe Android-versie. Er is dus een kans dat de klassieke homescreens gaan verdwijnen.

google android new

Notificaties

Het notificatie-center, ofwel de notificatiebalk maakt plaats voor een compleet vernieuwde interface, in de stijl van Google Now. Informatie als het weer en een wekker zullen permanent weergegeven worden in het meldingen-overzicht. Het ordenen van meldingen zou mogelijk moeten worden, zodat je niet belangrijke meldingen kunt verplaatsen naar het tweede tabblad van de meldingen. Een voorbeeld hiervan kan zijn dat er een ‘Smartwatch, of Google Glass’ gekoppeld is aan het toestel. Zo hou je structuur en een beter overzicht in belangrijke meldingen.

Hoewel het nog even kan duren voordat de vernieuwde Android-interface de eerste toestellen zal bereiken, krijgen we wel een beter idee wat Google met Android van plan is. Wat vinden jullie ervan? Een stap in de goede richting? Of juist niet? Wanneer er meer bekend is over de radicale verandering binnen Google Android, lees je dat uiteraard op DroidApp.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel