Grote metamorfose op komst voor Google Play Store

De applicatiewinkel voor Android krijgt een grote metamorfose. De Google Play Store zal net als diverse andere Google-applicaties in de stijl van Android L komen. De nieuwe vormgeving voor de Play Store is te herkennen aan de Material Design-stijl, die eveneens in Android L geïntegreerd zal zijn.

Google zal de Play Store een flinke metamorfose gaan geven. Nieuwe screenshots laten de vernieuwde interface zien van de applicatiewinkel voor Android. De nieuwe interface voor de Play Store is ontstaan volgens de nieuwe Material Design-richting. Onlangs bracht Google al updates uit voor Google Drive, inclusief de applicaties Slides, Docs en Sheets, waarin de nieuwe interface al te zien is. Ook in de app van Google+ is de nieuwe stijl al te vinden.

Play Store

De screenshots die zijn verschenen laten een beeld zien van de nieuwe Play Store. Echter betreft het hier een pre-release van de Google Play Store, waardoor Google altijd nog wijzigingen kan doorvoeren of zelfs totaal van deze pre-release kan afstappen. Wel geven de nieuwe screenshots duidelijk aan welke kant Google op wil met de interface binnen het Android-besturingssysteem.

Met het nieuwe Material Design, welke ook in Android L is te vinden, zullen afbeeldingen centraal staan. Bij de weergave van bepaalde content in de Play Store zal een grote header te zien zijn. Wat opvalt is dat enkele nuttige informatie niet meer in een oogopslag te vinden is. Informatie over bijvoorbeeld de beoordeling, de grootte van de applicatie en de releasedatum zijn naar beneden verschoven.

Play Store

Google zal de nieuwe Play Store voorzien van meer witruimte en iets aangepaste typografie. Daarnaast zal in de Play Store meer gebruik gemaakt worden van uitklap-vensters zodat niet alle tekst in een weergave is te vinden. Verder zal de +1-button voor Google+ een prominentere plaats krijgen. Ook de weergave voor de recensies van een toepassing is vergelijkbaar met de vormgeving, zoals we die kennen van de webversie van de Play Store.

Play Store

Hoewel Google nog af kan wijken van de nieuwe interface in de Google Play Store, laten de screenshots wel zien dat de ontwikkelingen voor de nieuwe vormgeving van de Play Store zich in een vergevorderd stadium bevinden. Het is niet bekend wanneer de nieuwe Play Store uitgerold zal gaan worden. Wel wordt de kans groot geschat dat dit pas rond de release van Android L zal zijn, rond de herfst van 2014.

Wat vinden jullie van de nieuwe interface van de Google Play Store? Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Laat een reactie achter onder dit bericht.

Via: AndroidPolice

Lees ook

Reageer op dit artikel