Google Drive krijgt nieuwe functies en volledige MS Office ondersteuning

Google heeft tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O nieuwe functionaliteiten geïntroduceerd voor Google Drive. Daarbij is ook de nieuwe applicatie Google Slides (in Nederland; Google Presentaties) gelanceerd. Het is de derde app die er nog aan zat te komen na Google Docs en Google Spreadsheets.

Google heeft de derde applicatie uitgebracht die onderdeel uitmaken van Google Drive. Na Google Docs/Documenten en Google Spreadsheets is nu ook Google Presentaties (Google Slides) uitgebracht in de Play Store. Met Google Slides kunnen presentaties gemaakt en bewerkt worden op de smartphone of tablet. Met de afzonderlijke applicaties kan niet alleen online, maar ook offline bewerkingen doorgevoerd worden. De gewijzigde elementen worden zichtbaar nadat het apparaat weer verbinding heeft gemaakt met het netwerk.

Google Drive apps

Nieuw in Google Drive is dat er ook de mogelijkheid wordt geboden tot het bewerken van Microsoft Office-documenten. Verder is de samenwerking in Google Drive verbeterd. Wanneer er samen wordt gewerkt aan een artikel, kunnen nu ook suggesties gegeven worden aan elkaar over een bepaald gedeelte van een tekst of dergelijke. De wijzigingen kunnen vervolgens met een druk op de knop geweigerd of geaccepteerd worden. Google Drive heeft momenteel 190 miljoen actieve gebruikers.

Google Drive Slides

Daarnaast heeft Google voor ondernemingen en bedrijven een nieuwe functie uitgebracht. Met Google Drive for Work kan voor nog geen 8 euro per maand, per gebruiker opslag aangeschaft worden, met onbeperkte opslag. Daarbij zorgt de end-to-end encryptie ervoor dat de data niet onderschept kunnen worden door derden.

De nieuwe Google Slides / Google Presentaties applicatie kan gratis gedownload worden uit de Google Play Store.

Lees ook

Reageer op dit artikel