Google brengt apps voor Google Docs en Google Sheets uit

Google heeft applicaties uitgebracht van haar twee diensten Google Docs en Google Sheets. De applicaties komen beschikbaar naast de Google Drive applicatie, maar waarom dan toch aparte apps, zal je denken?

Google heeft twee aparte applicaties uitgebracht voor het maken en bewerken van tekstbestanden, en het weergeven en maken van spreadsheets. Het was al mogelijk om dit soort bestanden te bekijken en aan te maken in de Google Drive-applicatie op de smartphone, maar nu heeft Google de diensten apart uitgebracht als applicatie.

google docs documenten

Met de stand-alone applicaties lijkt Google het voor de gebruiker gemakkelijker te willen maken om een bepaald soort bestand snel terug te kunnen vinden. De twee applicaties bieden beide offline-ondersteuning zodat er ook bestanden bekeken, bewerkt en aangemaakt kunnen worden zonder internetverbinding.

Google geeft aan dat binnenkort ook de dienst Slides als applicatie voor Android uitgebracht zal gaan worden. Met Google Slides kunnen presentaties gemaakt worden, die doen denken aan PowerPoint van Microsoft.

google sheets spreadsheets

In de app van Google Documenten en Google Spreadsheets kan net als bij de webversie met meerdere mensen tegelijkertijd aan een bestand gewerkt worden. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om reacties op het document uit te wisselen met andere bewerkers.

De verschillende applicaties zullen Google Drive niet vervangen. Wanneer iemand een nieuw bestand wil aanmaken in Google Drive, zal de gebruiker gevraagd worden om de aparte applicaties te downloaden.

Google Spreadsheets is hier te downloaden uit de Play Store.

Google Documenten is hier te downloaden uit de Play Store.

Lees ook

Reageer op dit artikel