Google verwijdert bewerk-mogelijkheid uit Google Drive

Google is begonnen met de uitrol van een nieuwe update voor Google Drive. Na de nieuwe update is het niet meer mogelijk om documenten te bewerken via de applicatie. Om toch bestanden te kunnen bewerken moet de gebruiker twee andere applicaties ‘verplicht’ installeren.

Gefaseerd wordt een nieuwe update uitgerold voor Google Drive. Hoewel het een update betreft, verdwijnen er echter alleen maar functies. Het zal niet meer mogelijk zijn in de nieuwe versie om bestanden te bewerken vanuit de Google Drive applicatie.

google drive update android

Om toch bestanden aan te kunnen passen moet voor tekstdocumenten de Google Docs applicatie gedownload worden, en voor de spreadsheets; Google Spreadsheets. Deze twee applicaties werden van de week aangekondigd, en leken in eerste instantie weinig toe te voegen naast de Google Drive applicatie.

Google heeft wellicht de aparte applicaties uitgebracht om zo nog beter en sneller een update uit te brengen voor een specifieke applicatie, die zich meer daarop kan specificeren. Het kan ook zijn dat Google met Google Drive zich meer wil profileren als een online opslagdienst zoals Dropbox of Box.

Wanneer je een bestand wilt bewerken in de nieuwe versie van Google Drive, zal Google Drive een van de twee (binnenkort drie, omdat Slides voor presentaties ook er aan komt) applicaties voorstellen om dat bestand te bewerken. Wanneer de twee applicaties geïnstalleerd zijn wordt het document bij bewerken automatisch geopend.

Bron: XDA

Lees ook

Reageer op dit artikel