Google Drive-apps Docs, Slides en Sheets krijgen grote update

Google Drive omvatte een tijd geleden nog vele mogelijkheden. Begin mei kwam daar een eind aan en bracht Google drie aparte apps uit. Google Documenten (Docs), Google Spreadsheets (Sheets) en Google Presentaties (Slides) zullen binnenkort een omvangrijke update krijgen.

In mei vorig jaar bracht Google een update uit voor Google Drive waarbij veel functionaliteiten verdwenen. Het was bijvoorbeeld niet meer mogelijk om tekstbestandjes aan te maken en te bewerken vanuit de Google Drive app. Daar zijn nu aparte apps voor nodig. Tussen toen en nu zijn er enkele kleinere updates uitgebracht. De grootste verandering in die tijd was de toevoeging van Material Design.

De website AndroidPolice heeft in de code van de drie apps; Google Docs, Google Sheets en Google Slides aanwijzingen gevonden voor een omvangrijke update. In de nieuwe versie van de app Google Slides zal de app ondersteuning krijgen voor de Google Chromecast. Dia’s kunnen op deze manier weergegeven worden op het grote scherm, vanuit de Google Drive app. De andere twee Drive-apps krijgen deze ondersteuning (helaas) niet.

Slides Chromecast

Eind 2013, bij de lancering van Android KitKat bracht Google de mogelijkheid naar de smartphones om gemakkelijk iets te printen vanaf je telefoon. Toch zijn er gebruikers die de printmogelijkheid graag willen blokkeren voor de apps. Dit kan handig zijn in een bedrijfsnetwerk, waar je niet zomaar iets op de printer van je baas wilt printen.

Verder is er een zogeheten “Easter egg” toegevoegd, wat deze precies zal gaan doen is nog onduidelijk. Maar je kunt dus op jacht naar een nieuwe Easter egg! Wanneer we de updates voor de apps kunnen verwachten is nog niet bekend. Het is mogelijk dat dat aankomende woensdag het geval is tijdens ‘Update Wednesday‘.

Lees ook

Reageer op dit artikel