Google Drive rolt ‘beruchte’ update uit

Google heeft de update voor Google Drive uitgerold. De update was al enige tijd te downloaden via een APK-bestand, maar nu staat de applicatie in de Play Store. Met de update verdwijnen een aantal functies.

Google heeft de beruchte update uitgebracht voor de Android applicatie van Google Drive. In de nieuwe versie van Google Drive is het niet meer mogelijk om spreadsheets of tekstbestanden te bewerken vanuit de Google Drive-applicatie.

Google Drive Android update

Van het weekend werd al bekend dat de applicatie niet meer gebruikt zou kon worden voor het bewerken van bestanden. Voor het bewerken van documenten moeten nu twee aparte applicaties gedownload worden. De twee applicaties, genaamd Google Docs en Google Spreadsheets, werden vorige week aangekondigd door Google.

Bij het opstarten van de nieuwe versie van Google Drive krijg je gelijk de melding te zien dat er twee nieuwe applicaties gedownload moeten worden, om bestanden te bewerken. De nieuwe update voor Google Drive kan kosteloos uit de Play Store gedownload worden. De applicatie voor Google Docs kan hier gedownload worden, en de applicatie van Google Spreadsheets kan hier gedownload worden.

Lees ook

Reageer op dit artikel