Google Drive, Docs, Sheets en Slides voor Android geüpdatet

Google heeft tijdens de wekelijkse update-ronde een update uitgebracht voor de Drive-apps. Naast Google Drive zijn ook Google Docs, Google Sheets en Google Slides voorzien van een nieuwe versie. Met de genoemde applicaties kunnen documenten aangemaakt, bekeken en gedeeld worden.

Google Drive

In Google Drive zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd. Vooral voor het zoeken naar bestanden is de update een uitkomst. De zoekfunctie in de app is namelijk flink verbeterd. Tijdens het typen zal Google Drive je alvast suggesties voorschotelen, zodat je snel bij je bestanden kunt.

Bij het delen van een bestand in Google Drive kan je nu ook een notitie toevoegen. Op deze manier kan je snel je medebewerkers zoals collega’s extra aanvullende informatie geven. De vernieuwde PDF-viewer in Google Drive maakt het mogelijk om tekst te selecteren en te kopiëren.

De update voor Google Drive zal gefaseerd uitgerold worden. Wanneer de update beschikbaar is, kan je Google Drive gratis via onderstaande button uit de Play Store downloaden.

Google Drive
Google Drive
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

google_drive_

Google Docs, Sheets en Slides

De andere drie applicaties, die in Nederland doorgaan onder de namen Google Documenten, Google Spreadsheets en Google Presentaties, hebben ook een update mogen ontvangen. Naast het al eerder uitgebrachte Material Design is nu ook een zijbalk toegevoegd. In de zijbalk vinden we de mogelijkheid om een nieuw bestand aan te maken, het document af te drukken, op te slaan als Word-document of een kopie op te slaan.

In Google Spreadsheets is ook een nieuwe functie toegevoegd. In de nieuwe versie kunnen er notities aan cellen worden gekoppeld, en kunnen die notities ook bewerkt worden. Slides (Presentaties) heeft voornamelijk bugfixes en prestatieverbeteringen doorgevoerd gekregen in de update.

De nieuwe versies van de applicaties kunnen via onderstaande buttons gedownload worden.

Google Documenten
Google Documenten
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Google Spreadsheets
Google Spreadsheets
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Google Presentaties
Google Presentaties
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel