Google Docs en Google Sheets ontvangen omvangrijke updates

Google heeft de applicatie Google Docs, ook wel bekend als Google Documenten, voorzien van een grote update. Daarnaast is ook Google Sheets voorzien van een omvangrijke update. De updates worden vanaf nu uitgerold in de Google Play Store.

Google Docs

Google heeft de applicatie voor Google Documenten van een update voorzien. In de update is onder andere de ondersteuning toegevoegd voor Android L, de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem. De update volgt na het bericht dat de stekker uit QuickOffice wordt getrokken door Google.

Google Docs update

In Google Docs 1.2.251.9 zijn naast de vernieuwde vormgeving ook een aantal functies toegevoegd. De Android-applicatie van Google Documenten biedt nu de mogelijkheid om samen te werken aan Microsoft .docx bestanden. De Word-documenten kunnen zowel aangemaakt, als bewerkt worden, dus je bent niet meer alleen afhankelijk van Google Docs bestanden.

Andere nieuwe functionaliteit in de app van Google Docs is de weergave van de pictogrammen in de actiebalk. Verder kunnen bestanden, die op de telefoon zijn opgeslagen, geopend worden met Google Docs. Bestanden kunnen verder opgeslagen worden als PDF of Word-document.

Google Sheets

Naast Google Docs is ook Google Sheets voorzien van een omvangrijke update. In Google Sheets is de nieuwe interface ook toegepast. In de Google Sheets-app is de zwevende button te vinden om een nieuw document aan te maken.

Update Google Sheets

De update voor Google Sheets brengt een nieuwe functie met zich mee. Google Sheets biedt vanaf nu ondersteuning voor formules. Tot voor kort moest dit handmatig gedaan worden. In de nieuwe versie kan je op een snelle manier een formule aanmaken.

In Google Sheets is verder compatibiliteit voor Microsoft Office Excel toegevoegd.

Play Store

De updates worden vanaf nu uitgerold in de Google Play Store. De uitrol van de updates gebeurt gefaseerd, waardoor het even kan duren totdat de update beschikbaar is voor iedereen. Hieronder kan je beide applicaties downloaden uit de Google Play Store.

Van de week bracht Google de derde applicatie uit de office-reeks uit; Google Slides/Google Presentaties.

Google Documenten
Google Documenten
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Google Spreadsheets
Google Spreadsheets
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Via: 1, 2

Lees ook

Reageer op dit artikel