Google haalt QuickOffice uit Play Store

QuickOffice zal op korte termijn uit de Play Store gehaald gaan worden. Google nam in 2012 QuickOffice over en zal de dienst nu vervangen door Google Drive. QuickOffice werd gezien als een van de beste alternatieven voor Microsoft Office.

QuickOffice, een applicatie om documenten mee te bekijken en te bewerken zal op termijn uit de Google Play Store verdwijnen. De applicatie is onder een grote groep gebruikers populair en in 2012 nam Google het softwarepakket over. QuickOffice werd gezien als een goed alternatief voor het Office-pakket van Microsoft.

Google trekt de stekker uit QuickOffice omdat het naar eigen zeggen alle mogelijkheden nu ook biedt in Google Drive. Zowel voor Apple iOS als voor Google Android zal de applicatie uit de applicatiewinkels gehaald worden in de komende weken. Voor degenen die QuickOffice al geïnstalleerd hebben op het toestel, zal de applicatie blijven functioneren, maar zullen geen updates meer worden uitgebracht.

Zoals gezegd biedt Google nu met Google Drive een gelijkwaardig alternatief. Om bestanden ook te bewerken moeten de losse applicaties gedownload worden. Google Drive is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

Via

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel