Google begint met splitsen Google+: foto’s in Google Drive

Maandagavond is Google begonnen met het loskoppelen van de fotodienst Google+ Photos van het sociale netwerk Google Plus. Foto’s kunnen nu geraadpleegd worden in de clouddienst van Google, Google Drive.

Google+

Al meerdere malen kwamen de berichten voorbij dat Google het over een andere boeg ging gooien met Google+, het sociale netwerk van Google. Vanavond lijkt daarmee het eerste begin gemaakt te zijn. Google+ Foto’s (of Google+ Photos) zal vanaf nu ook te vinden zijn in Google Drive.

Volgens Google moet het met deze stap allemaal naadlozer gaan werken om foto’s op meerdere platformen te kunnen bekijken. Zowel via de webversie als de Android- en iOS-app van Google Drive kan je in het menu de optie ‘Google Foto’s’ terugvinden. Hier kan je je foto’s en video’s beheren die je eerder hebt geüpload naar de fotodienst van Google.

De update waarbij Google Foto’s in het menu van Google Drive is te vinden, wordt vanaf nu uitgerold. De nieuwe functie zal via een update aan de serverzijde uitgerold worden.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel