‘Google+ gaat zich splitsen in drie onderdelen’

Het sociale netwerk Google+ zal zich gaan splitsen in drie verschillende onderdelen. Een topman van Google heeft dit door laten schemeren tijdens een interview.

Google+

Recent is er een interview geweest met Sundar Pichai van Google. Hierin naar voren is gekomen dat Google+ flink zal gaan veranderen. Het onderdeel Foto’s en Hangouts los komen te staan van Google+. Vanuit Google worden de drie onderdelen als belangrijk gezien.

Google+ Poll

Hangouts

Ook wist Pichai te melden dat er geïnvesteerd blijft worden in Hangouts, maar vind het niet nodig om extreem met de app te groeien zoals WhatsApp en Facebook Messenger. WhatsApp is een voorbeeld van een app die erg succesvol is op Android devices, maar niet geproduceerd is door Google.

Google Hangouts

China

Ook heeft Pichai een gesprek gehad met China betreft de Google Play Store. Er zijn problemen geweest met het censuur vanuit de Chinese regering. Wel ziet Pichai mogelijkheden om in de toekomst Chinese ontwikkelaars ook een kans te geven om apps te kunnen toevoegen aan de Play Store. Het wordt gezien als een grote kans voor Google om ook in China op de markt te kunnen groeien.

Splitsing

Het is niet de eerste keer dat we verhalen horen over dat Google Plus zou gaan splitsen. In augustus schreven we al dat Google Foto’s losgekoppeld zou worden van Google+. Tot op heden is dat echter nog niet gebeurd.

via

 

Lees ook

Reageer op dit artikel