Grote update Google Hangouts met veel nieuwe functies (+ APK)

Google Hangouts krijgt vandaag een grote update. Met stickers, filters en diverse andere nieuwe functies wil Google verder de strijd aan gaan met diensten als WhatsApp, Telegram en Skype. In de nieuwe versie van Google Hangouts zijn ook verbeteringen doorgevoerd rondom ‘laatst gezien’.

Vandaag is het dan zover; Google Hangouts krijgt een grote update. Maandag schreven we al over de vernieuwde interface in Google Hangouts. Maar naast de vernieuwde interface in Google Hangouts, zijn er tal van nieuwe functies die Google Hangouts nog beter moeten maken. Wij zetten de nieuwe functies voor je op een rijtje.

Google Hangouts

Stickers

Chat-apps als LINE zijn (voornamelijk in Azië) enorm populair doordat er stickers gebruikt kunnen worden. Diverse andere chat-apps zoals BBM (BlackBerry Messenger), Facebook Messenger, WeChat en Hike. Vanaf de nieuwe versie van Google Hangouts is het ook mogelijk om stickers te sturen via de chat-app van de zoekmachine-gigant. In het begin zullen er 16 sticker-pakketten beschikbaar zijn, maar dit aantal zal in de toekomst uitgebreid worden.

Hangouts filters

Filters

Filters kennen we voornamelijk van de fotodienst Instagram. Maar filters komen we tegenwoordig ook tegen in de Twitter-app en in de app van de fotoservice Flickr. In Google Hangouts worden de filters op een andere manier gebruikt. Videogesprekken kan je nu voorzien van filters. Zo kan je jezelf in sepia, of juist in zwart-wit laten ‘stralen’.

Google Hangouts

Laatst gezien in Google Hangouts

Laatst gezien… dit is een berucht onderwerp als het gaat om chat-applicaties. We kennen allemaal de introductie van de blauwe vinkjes in WhatsApp en natuurlijk het tijdstip wanneer iemand online is geweest. WhatsApp biedt net als Telegram de mogelijkheid om de ‘laatst gezien’ status uit te schakelen; Telegram gaat hierin nog iets verder door een ‘geschatte indicatie’ te tonen. In Google Hangouts kon je altijd zien tot waar iemand je berichten had gelezen. In de nieuwe update is het mogelijk om dit voor anderen te verbergen, maar jij kan het vervolgens nog wel van anderen zien.

Google Hangouts

Slimme functies, Easter-Egg en meer

In Google Hangouts zullen enkele slimme functies beschikbaar zijn. Een van de slimme functies is als de ander vraagt waar je op dat moment bent, dan zal er een knop in beeld komen die vraagt of je direct je huidige locatie wilt delen. Daarnaast is er ook een zogenoemde Easter-Egg aanwezig. Bij het intypen van ‘Happy Birthday’ zal een feestelijke afbeelding verschijnen. Deze functies zullen vermoedelijk alleen werken als de telefoon op de Engelse taal staat ingesteld.

hangouts_droidapp

Wanneer je je telefoonnummer in Hangouts gekoppeld en geverifieerd hebt, kunnen contacten met jouw telefoonnummer je direct vinden in Google Hangouts, de contacten kunnen daarbij geïmporteerd worden.

De update voor Google Hangouts wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold in de Google Play Store. Wil je niet zolang wachten? Dan kan je hier de Google Hangouts APK al downloaden met de nieuwe functionaliteiten.

Hangouts
Hangouts
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

DroidApp.nl is niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen die ontstaan zijn na het installeren van dit APK-bestand. Dit APK-bestand is voorzien van een digitale handtekening van Google. Hierdoor is de applicatie niet aangepast door derden. Na installatie zal net als de huidige versie van de applicatie, de toepassing gewoon updates ontvangen.

via Google+, Techcrunch

Lees ook

Reageer op dit artikel