Review: Flickr lanceert vernieuwde, slimme foto-app

Fotowebsite Flickr heeft haar Android applicatie in een compleet nieuw jasje gestoken. Flickr wil met de nieuwe applicatie de strijd aangaan met Instagram. De vernieuwde applicatie van Flickr is nu ook in staat om foto’s te bewerken en om bijvoorbeeld een filter toe te voegen.

Flickr photo timeline

Yahoo heeft vandaag een grote update uitgebracht voor de applicatie van Flickr. De applicatie van Flickr is terug naar de tekentafel geweest, en is dus nu verschenen in de Google Play Store in een compleet nieuw jasje. De Android-applicatie van Flickr bestaat sinds september 2011 en heeft in de tussentijd een keer een grote update gehad.

Flickr Android Search

Interface

De applicatie is een stuk sneller geworden vergeleken met de vorige applicatie van Flickr, zeker wanneer de zoekfunctie gebruikt wordt, is een flinke verbetering merkbaar. Niet alleen qua snelheid is de applicatie er flink op vooruit gegaan, ook de bediening is stukken gebruiksvriendelijker. Door te vegen naar links of rechts kan je schakelen tussen de zoekfunctie, de timeline met foto’s, je eigen portfolio en notificaties.

Flickr User Android

Foto, video en bewerken

Het schieten van foto’s kan ook vanuit de applicatie. Daarnaast wil Flickr met de nieuwe applicatie de strijd aangaan met Instagram, en lanceert ook de mogelijkheid om een van de veertien filters toe te voegen of om andere instellingen aan te passen bij de foto. Niet alleen foto’s kunnen gedeeld worden, ook video’s kunnen direct van de smartphone bij de fotodienst geüpload worden. De video’s die in full-hd worden geüpload kunnen maximaal dertig seconden bedragen.

Flickr Edit bewerking androidFlickr Edit bewerking android

Uploaden

Bij het uploaden van een foto kan een locatie toegevoegd worden, bij het toeveogen van de locatie wordt de database gebruikt van Foursquare. Tevens kan een foto gelijk gedeeld worden met Facebook, Twitter en Tumblr. Het verschil met Instagram is dat de foto’s bij Flickr niet vierkant uitgesneden worden, maar dat het volledige formaat wordt gebruikt van de foto. Flickr introduceert in de applicatie gelijk de vernieuwde intelligente zoekmachine. De zoekmachine kan aan foto’s automatisch een tag koppelen, aan de hand van de datum, locatie en bepaalde objecten (zoals een auto, portret of strand) voegt Flickr tags toe aan de foto, waarop de foto gevonden kan worden.

Flickr android app photo

EXIF-data

Van elke foto kan de beeldinformatie bekeken worden, de zogenoemde EXIF-data. De EXIF-data van de foto bestaat onder meer uit informatie over de camera, brandpuntafstand, diafragma, sluitertijd en een aantal andere interessante informatie over de foto. Een foto kan uiteraard ook voorzien worden van een ‘like’ (ofwel bestempeld worden als favoriet) of er kan een reactie achtergelaten worden.

flickr exif

Notificaties en netwerk

Desgewenst kunnen de notificaties zoals nieuwe reacties op je foto, in- of uitgeschakeld worden. Daarbij kan bij het instellen er ook voor gekozen worden om standaard foto’s publiekelijk zichtbaar te maken, of alleen voor vrienden of jezelf. De Flickr applicatie heeft de mogelijkheid tot het automatisch synchroniseren, zoals het automatisch ophalen van nieuwe foto’s. Dit kan via zowel het mobiele netwerk als via WiFi. Wanneer je een kleine databundel hebt, is het aan te raden, dit enkel via WiFi-verbinding te laten gebeuren.

Je kunt vanuit de instellingen ook vrienden zoeken. Contacten uit je adresboek, Facebook of Twitter-vrienden met een Flickr-account kunnen vervolgens toegevoegd worden als vriend. Ook met deze mogelijkheid lijkt Flickr naar Instagram gekeken te worden.

Flickr Notifications

De vernieuwde Flickr applicatie is een erg fijne applicatie geworden, en hoewel het al geen hele slechte applicatie is, is dit wel een zeer grote vooruitgang. Ik vraag me persoonlijk wel af, of het inderdaad de strijd met Instagram zal gaan winnen, omdat Flickr in mijn ogen toch net een wat andere doelgroep heeft dan Instagram.

De vernieuwde Flickr app is 17 MB groot, en is kosteloos te downloaden uit de Google Play Store.

Flickr
Flickr
Ontwikkelaar: Flickr, Inc.
Prijs: Gratis
Flickr
 • 9.1/10
  Vormgeving - 9.1/10
 • 9/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 9/10
 • 8.8/10
  Mogelijkheden - 8.8/10
 • 8.7/10
  Snelheid - 8.7/10
 • 7/10
  Privacy - 7/10
8.5/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Snelheid
 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Mogelijkheden
 • Nieuwe intelligente zoekmachine

Minpunten

 • Met 17MB vrij groot (is nog exclusief de foto’s)
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel