SquareDroid: je foto’s in originele beeldverhouding op Instagram (review)

SquareDroid is een applicatie die voor veel Instagrammers een uitkomst zal zijn. De applicatie maakt het mogelijk om je staande of liggende foto in complete beeldverhouding, toch op Instagram te kunnen plaatsen. Hoe? Dat lees je in de review van #SquareDroid.

Je herkent het vast wel; je hebt een mooie foto gemaakt en wilt die delen op Instagram, maar je moet de foto bijsnijden. Het resultaat is een vierkante foto waar je toch net dat ene element in je foto moet missen. Met de applicatie #SquareDroid hoeft dit niet meer; deze app lost het voor je op.

#SquareDroid

SquareDroid laat je voortaan de hele foto zien op apps als Instagram. Weg met de gedachten dat een foto vierkant moet zijn, we leven niet meer in de tijd van de Polaroid. Bij het opstarten van de applicatie zijn er vier opties te vinden. De mogelijkheid om een eerder gemaakte foto in te laden vanuit de galerij, een nieuwe foto te maken, instellingen of de Pro-versie van SquareDroid.

SquareDroid1

De Pro-versie van SquareDroid is niet veel meer dan de mogelijkheid tot het verbergen van de advertenties. In beeld is een reclamebanner te zien, en voor 0,92 eurocent kan je dit afkopen. Wanneer we een foto inladen krijg je een overzicht van de mogelijke acties die je wilt uitvoeren met SquareDroid. Het doel van SquareDroid is dat je je foto helemaal weer kunt geven, zowel verticaal als horizontaal.

SquareDroid2

Omdat Instagram enkel vierkante foto’s accepteert moet je de randen boven en onder de foto opvullen met iets anders. SquareDroid geeft de mogelijkheid om een bepaalde kleur te kiezen, een gradient of een blur te selecteren. De blur levert naar onze mening het mooiste eindresultaat op over het algemeen. De foto die je als origineel hebt wordt als het ware herhaald en vervolgens vervaagd weergegeven op de achtergrond. Vervolgens kan je de sterkte van de vervaging nog aanpassen naar eigen wens.

SquareDroid3

In SquareDroid kan je verder nog de afbeelding roteren of vergroten/verkleinen. Hierdoor ontstaan er ook aan de linker- en rechterkant balken die gevuld worden met de gekozen opvulling van de achtergrond.

Wanneer je klaar bent met het afronden van je foto kan de foto opgeslagen worden. Met een balkje geef je aan of of je liever kiest voor de beste kwaliteit, of kiest voor een bestand met een kleinere bestandsgrootte. De foto kan worden opgeslagen in zowel JPG als in PNG.

SquareDroid4

Beoordeling

SquareDroid is een handige applicatie voor als je foto’s met de eigen beeldverhouding, toch op Instagram wilt plaatsen. De applicatie lost dit slim op en slaat hierbij geen storend watermerk of dergelijke op in de foto. De banners in de applicatie kunnen wellicht wat afleiden, maar zijn niet al te opvallend aanwezig gelukkig. Wil je #SquareDroid zelf proberen? Download de applicatie via onderstaande button gratis uit de Google Play Store.

#SquareDroid
 • 8.1/10
  Vormgeving - 8.1/10
 • 9/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 9.0/10
 • 8.8/10
  Mogelijkheden - 8.8/10
 • 8.5/10
  Snelheid - 8.5/10
 • 9.1/10
  Privacy - 9.1/10
8.7/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Wijst zich vanzelf
 • Handige mogelijkheden

Minpunten

 • Advertenties

Lees ook

Reageer op dit artikel