Gallery Doctor: tijd en opslagruimte besparen met slimme app (review)

De applicatie Gallery Doctor is een geweldige, slimme applicatie die je op een handige manier tijd en opslagruimte laat besparen. Gallery Doctor herkent snel duplicaten en ‘slechte’ foto’s. Gallery Doctor heeft ook een Tinder-achtige tool aan boord waarmee je foto’s met een veeg kunt behouden of verwijderen.

Gallery Doctor

De Israëlische ontwikkelaar Flavyr, bekend van de foto-applicatie MyRoll heeft onlangs een nieuwe applicatie voor Android uitgebracht. De nieuwe applicatie heeft de naam ‘Gallery Doctor’. Gallery Doctor is een slimme applicatie die op een snelle manier opslagruimte vrijmaakt die je tot dan toe gevuld hebt met ‘slechte’ en dubbele foto’s.

Gallery Doctor

Dubbele foto’s

Gallery Doctor begint bij het starten van de applicatie met het scannen van alle foto’s die je opgeslagen hebt op je smartphone. Wanneer de app klaar is met scannen dan krijg je de mogelijkheid om dubbele foto’s uit te zoeken. Gallery Doctor zet twee foto’s naast elkaar die volgens de applicatie hetzelfde zijn. Vaak is dit ook zo, maar soms zit er een minimaal verschil in waardoor ze niet hetzelfde zijn.

Gallery Doctor geeft vervolgens aan welke volgens de app de beste is van die twee. Met een druk op de knop kan je er voor kiezen ze allebei weg te gooien, allebei niet weg te gooien of om zelf de beste te kiezen van die twee foto’s.

Gallery Doctor

‘Slechte’ foto’s

De app Gallery Doctor herkent ook zogenoemde ‘slechte’ foto’s. Het gaat hierbij om foto’s die geïdentificeerd worden door de app als zijnde wazig, donker of een van slechte kwaliteit. Je kan er voor kiezen om de app te vertrouwen en alle gemarkeerde te verwijderen, maar handiger is misschien om het zelf nog eens na te lopen. Je kan verder instellen dat de app notificaties geeft voor je wekelijkse check of wanneer de opslagruimte bijna vol zit. Ook kan je melding krijgen van foto’s die volgens de app slecht zijn, om die gelijk te verwijderen.

Gallery Doctor

Tinder functionaliteit: swipen

Een geweldige functie in Gallery Doctor is de mogelijkheid om ‘foto’s te reviewen’. Deze functie doet denken aan de dating-app Tinder, waarbij je over een profiel kunt vegen om te verbergen of om te behouden. Bij Gallery Doctor is deze functie nagenoeg hetzelfde. Wanneer je naar links veegt over een foto wordt de foto direct verwijderd. Daarbij krijg je wel nog een aantal seconden de mogelijkheid om het verwijderen ongedaan te maken. Wanneer je naar rechts veegt over de foto wordt de foto netjes bewaard op je toestel.

Gallery Doctor

Tijdens onze test leek deze applicatie erg handig te zijn. We hebben tientallen MB’s aan dubbele, of niet boeiende foto’s weggegooid. Het voordeel van Gallery Doctor is dat de app het saaie scan-werk voor je doet en je dus de minst interessante foto’s als eerste in beeld krijgt. De swipe-functionaliteit in Gallery Doctor is daarbij een geweldige toevoeging. Hoewel de app 36MB groot is, is het zeker het installeren waard.

Gallery Doctor kan via onderstaande button gratis gedownload worden.

Gallery Doctor - Photo Cleaner
Gallery Doctor - Photo Cleaner
Ontwikkelaar: AVG Labs
Prijs: Gratis
Gallery Doctor
 • 8.6/10
  Vormgeving - 8.6/10
 • 8.1/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8.1/10
 • 8.5/10
  Mogelijkheden - 8.5/10
 • 8.1/10
  Snelheid - 8.1/10
 • 7/10
  Privacy - 7.0/10
8.1/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Erg handig
 • Foto’s behouden of verwijderen middels swipe
 • Overzichtelijke app
 • Gratis en geen reclame

Minpunten

 • Niet altijd even juist qua dubbele foto’s
 • App is 36MB groot

Lees ook

Reageer op dit artikel