Notifyier: handige gratis app die je notificaties opleest (review)

Je zit in de auto, je bent bezig met koken of je hebt een andere reden om niet de hele tijd op je telefoon te hoeven kijken. Op dat soort momenten kan Notifyier uitstekend van pas komen. Deze hele interessante applicatie leest de notificaties voor, zonder dat je op je smartphone hoeft te kijken.

De onlangs uitgebrachte app Notifyier is een applicatie die je notificaties hardop voorleest. Hierbij kan je de applicatie helemaal naar eigen wens instellen en zo bepalen wat er wel en niet voorgelezen moet worden. Op deze manier kan je bijvoorbeeld berichten van Telegram inschakelen en bijvoorbeeld meldingen van een geïnstalleerde app uit de Play Store niet uit laten spreken.

notifyier

Wanneer Notifyier voor de eerste keer gestart wordt, zal je een korte rondleiding krijgen over wat de applicatie allemaal doet en kan. Met een druk op de knop activeer je Notifyier en kan het echte werk beginnen. We krijgen direct al een Telegram-bericht binnen. Je hoort eerst van welke applicatie de notificatie afkomstig is, waarna de naam van de verzender te horen is en vervolgens het bericht wordt uitgesproken. Dit allemaal in het Nederlands (of in de taal die Google tekst-naar-spraak ondersteund). Wanneer je echter voor Nederlands hebt gekozen, zal een notificatie in een andere taal op ‘z’n Nederlands’ worden uitgesproken.

notifyier

Notifyier leest een Telegram bericht dubbel voor. Echter lijkt dit aan Telegram te liggen, want bij andere notificaties is de vrouwelijke computerstem in staat het eenmalig te verkondigen. WhatsApp berichten, berichten van Pushbullet, Facebook-meldingen en natuurlijk ook mailtjes worden allemaal voorgelezen.

Als je een bericht wilt onderbreken hoef je alleen maar even boven de nabijheidssensor aan de voorkant van het toestel te zwaaien. De stem wordt dan onderbroken en is het weer stil. Erg handig! De instellingen in Notifyier zijn vrij uitgebreid. Je kan bijvoorbeeld instellen dat meldingen alleen worden opgelezen als je een headset hebt ingeplugd, zodat niet iedereen hoeft mee te luisteren. Ook kan Notifyier uitgeschakeld worden als je bijvoorbeeld muziek zit te luisteren.

notifyier

Notifyier is een erg handige applicatie wanneer je even niet je handen vrij hebt om de notificaties te lezen. Bijvoorbeeld tijdens het afwassen, het koken of tijdens het opladen van je telefoon aan de andere kant van de kamer. Een ander groot voordeel is dat Notifyier geen advertenties bevat.

Ook Notifyier uitproberen? Download dan via onderstaande button Notifyier uit de Play Store.

notifyier
notifyier
Ontwikkelaar: Cryptick Labs
Prijs: Gratis
Notifyier
 • 7.8/10
  Vormgeving - 7.8/10
 • 9/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 9.0/10
 • 8/10
  Mogelijkheden - 8.0/10
 • 8.9/10
  Snelheid - 8.9/10
 • 8.5/10
  Privacy - 8.5/10
8.4/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Handig
 • Vrij van advertenties
 • Instellingsmogelijkheden
 • Veeg over telefoon is voldoende om stem te stoppen

Minpunten

 • Soms wat slechte uitspraak

Lees ook

Reageer op dit artikel