AlarmPad: niet zomaar een wekker-app (review)

Opstaan kan een stuk fijner zijn, als de applicatie die je gebruikt als wekker ook erg fijn werkt. Voor Android zijn tal van wekker-apps te vinden en ook AlarmPad is een wekker-app voor Android. Echter is AlarmPad niet zomaar een wekker-app, maar eentje met meer functies dan de doorsnee wekker-app en ook nog eens in Material Design.

Onlangs behandelde we al de wekker-app PocketBell, een strak uitziende Android-app waarbij je niet alleen je eigen muziek kan kiezen, maar ook de FM-radio kunt gebruiken in de app. Het grootste voordeel in die app zit hem toch wel in de handige gestures waarmee je bepaalde acties kunt doorvoeren. Ook Morning Routine is een schitterende wekker-app voor Android. AlarmPad is net als PocketBell een wekker-app die zich op zijn manier onderscheidt met die van de rest.

AlarmPad

AlarmPad is vormgegeven in Material Design en bevat diverse handige, slimme functies. Opstaan met AlarmPad is een feest, en het feest begint al bij het instellen van de applicatie. De mogelijkheden lijken wel eindeloos met AlarmPad. Wanneer het alarm afgaat kan je er voor kiezen om een begroeting te krijgen, de huidige tijd te tonen, de agenda-items te tonen voor die dag en de vooruitzichten voor het weer.

AlarmPad

Dingen als het actuele weer en de weersverwachting, het aantal agenda-items en ook de begroeting kan naast getoond, ook uitgesproken worden. Je wordt eerst wakker met de ingestelde wekkertoon, en vervolgens hoor je ‘Wakker worden! Hallo daar!’ en vervolgens hoor je dat je eigenlijk beter in je bed kan blijven liggen want volgens de vrouwelijke computerstem is het regenachtig. Het uitschakelen van het alarm in AlarmPad kan door te tikken en vervolgens te schuiven, maar ook via knoppen of middels het tikken op een willekeurige positie op het scherm. Daarnaast kan je er voor kiezen een NFC-tag te scannen of een rekensom op te lossen.

AlarmPad

In AlarmPad kan gebruik gemaakt worden van zogenoemde ‘extensies’. Hiermee vergroot je de mogelijkheden in AlarmPad. Zo kan je een reminder extensie toevoegen, waarmee je in het dashboard-overzicht voor die dag ook je taken te zien krijgt. Met Battery Extension kan je er voor kiezen om de batterijstatus van je accu te bekijken in het overzicht en met de Simple Quotes extensie krijg je dagelijks een korte quote van een bekend iemand. De extensies zijn allen gratis.

AlarmPad

Thuis

AlarmPad heeft in het menu de optie ‘Thuis’ zitten. Hier vind je alles wat je nodig moet hebben voor die dag terug. Agenda-items, afspraken, alarmen voor die dag en de weersverwachting. Dit alles met een foto die de applicatie voor je uitzoekt op de foto-website Flickr. De foto die wordt getoond, is gemaakt in de nabije omgeving van waar je je op dat moment bevindt. Om de zoveel tijd kiest AlarmPad een andere foto voor je uit. Verder kan AlarmPad ervoor zorgen dat je op tijd wakker wordt voor een agenda-item door je een voorstel te doen om een alarm in te stellen, aan de hand van je agenda-items.

AlarmPad Thuis

Van AlarmPad zijn zowel een betaalde versie als een gratis versie beschikbaar. De betaalde versie kost 4,99 euro en de gratis versie heeft bepaalde in-app aankopen waarmee je bepaalde onderdelen los kunt aanschaffen. Zo kost het verwijderen van reclame eenmalig 1,99 euro en de NFC-tags functie om het alarm mee uit te zetten eenmalig 50 eurocent. Wanneer je je registreert voor een account kan je alarmen op alle apparaten met AlarmPad synchroniseren en kan je je alarmen back-uppen.

AlarmPad is een handig en uitgebreide applicatie. De gratis versie van AlarmPad laat voortdurend onderaan in de applicatie advertenties zien. Dit is jammer, maar gelukkig bevat de applicatie geen schermvullende reclame. Daarnaast kan aan de Nederlandse vertaling nog wel wat gesleuteld worden. Ondanks deze puntjes, is AlarmPad zeker het proberen waard! Goed om te weten is dat je in de gratis versie maximaal vijf wekkers

AlarmPad
 • 8.4/10
  Vormgeving - 8.4/10
 • 8/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8.0/10
 • 8.9/10
  Mogelijkheden - 8.9/10
 • 8.5/10
  Snelheid - 8.5/10
 • 7/10
  Privacy - 7.0/10
8.2/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Uitgebreide wekker-app
 • Gesproken berichten
 • Material Design

Minpunten

 • Advertenties
 • Soms wat slechte vertaling

Lees ook

Reageer op dit artikel