Movie Mate: onmisbare app voor de filmliefhebber (review)

In de Play Store is de applicatie Movie Mate te vinden. Deze gratis applicatie heeft onlangs een update gekregen waarbij Material Design werd toegepast. Movie Mate is een onmisbare app voor de liefhebber van films en series.

Movie Mate

Met de applicatie Movie Mate heb je een uitgebreide applicatie tot je beschikking. Met Movie Mate kan je geen films bekijken, maar wel alle nuttige informatie rondom de films vinden. Daarnaast hoef je nooit meer een film te missen dankzij de app Movie Mate.

Movie Mate

Films

In de applicatie kan je zien welke films populair zijn, onlangs gereleased zijn of welke binnenkort verwacht worden. Daarnaast kan je ook gewoon gebruik maken van de zoekfunctie in de app, waarbij je zowel in raster- als in lijstweergave de resultaten kunt laten weergeven.

In Movie Mate kan je een een zogenoemde watchlist aanmaken met de films die je nog wilt zien. Daarbij kan je de film direct beoordelen of toevoegen als favoriet.

Beoordelingen en filmrecensies

De kracht van Movie Mate zit hem onder andere in de beoordelingen. Want de applicatie toont de beoordelingen van verschillende sites in een overzicht. Je ziet snel de beoordeling van gebruikers van IMDb, Flickster en Rotten Tomatoes. Het lijkt erop dat beoordelingen die je binnen de applicatie meegeeft, niet getoond worden, wat toch apart is.

Movie Mate

Over films

Bij het bekijken van de informatie over een film vind je talloze informatie. Je vindt er uiteraard een beschrijving over de film. Verder kan je het jaar van release, de speeltijd, het genre en informatie over de acteurs vinden in Movie Mate.

Movie Mate toont verder reviews en showtimes van de bioscopen in sommige landen. Deze functie is overigens niet beschikbaar in Nederland. Natuurlijk kan ook de trailer van een film bekeken worden in de app.

Movie Mate

Acteurs

Movie Mate laat zoals gezegd bij films de acteurs zien. Wanneer er op een acteur geklikt wordt kan je meer informatie te weten komen over die acteur. Zo kan je zien in welke films de acteur nog meer heeft gespeeld. Je kan verder ook nog uitgebreidere informatie vinden over hem of haar. Vanuit Movie Mate kan je films verder delen met je vrienden of gerelateerde films bekijken uit hetzelfde genre.

Movie Mate: Material Design

De applicatie Movie Mate kreeg onlangs een grote update. Sinds deze update is de applicatie in een mooi Material Design jasje gestoken waarbij gekozen kan worden uit verschillende kleurrijke thema’s voor de applicatie.

Movie Mate

Movie Mate is er als gratis en als Pro-versie. Movie Mate is voor de filmliefhebber een onmisbare applicatie en zit boordevol mogelijkheden. Movie Mate kan via onderstaande button uit de Play Store gedownload worden.

Movie Mate
Movie Mate
Ontwikkelaar: TGomews
Prijs: Gratis

Movie Mate
 • 8.6/10
  Vormgeving - 8.6/10
 • 8.5/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8.5/10
 • 8.7/10
  Mogelijkheden - 8.7/10
 • 8.5/10
  Snelheid - 8.5/10
 • 7.2/10
  Privacy - 7.2/10
8.3/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Nuttige informatie
 • Uitgebreide applicatie
 • Material Design

Minpunten

 • Beoordeling van film via de app wordt niet meegenomen
 • Advertenties in gratis versie

Lees ook

Reageer op dit artikel