8 beste apps voor de film- en serieliefhebber

Voor liefhebbers van films en series zijn er diverse applicaties te vinden voor Android. DroidApp heeft voor je een selectie gemaakt met de 8 beste applicaties die je op je telefoon of tablet moet hebben. Met deze apps vind je inspiratie voor een gezellige filmavond.

Beste film-apps voor Android

Je wilt weten wat er in de bioscoop draait, of je wil gewoon onderuitgezakt een film met je vriend of vriendin kijken; thuis op de bank. DroidApp heeft voor jou een handig overzicht met de acht beste en meest handige applicaties voor de serie- en filmliefhebbers.

Movie Mate

Movie Mate

Movie Mate is een handige app om van de sites Rotten Tomatoes, IMDb en Metacritic informatie over films en series op te zoeken. Je vindt in de app gemakkelijk films, reviews en beoordelingen van de drie verschillende sites. Zo heb je al snel een verzameling van alle informatie binnen één app. Lees ook onze uitgebreide Movie Mate review.

Movie Mate
Movie Mate
Ontwikkelaar: TGomews
Prijs: Gratis

IMDb

IMDb

De IMDb app is een echte aanrader voor de film- en serie liefhebber. Het geeft je toegang tot de grootste collecties van film, serie en acteurs. Bij het zoeken naar een film krijg je alle informatie die je nodig hebt. Aangevuld met recensies, trailers, releasedatum en een korte omschrijving van de film of serie. In de IMDb app vind je verder het allerlaatste nieuws en zie gemakkelijk wanneer er nieuwe films in de bioscopen komen.

MovieList

MovieList

Een andere handige app voor de filmliefhebber is MovieList. In de applicatie maak je een eigen todo-list van films die je nog wilt zien. Je kunt je Movielist synchroniseren met andere Android apparaten. Wanneer je een film op de todo-list zet die nog uit moet komen kun je instellen dat je een dag voor de release een notificatie ontvangt.

MovieList - Movie to-do list
MovieList - Movie to-do list
Ontwikkelaar: 6thSigma
Prijs: Gratis+

Pathé

Pathé

Via de Pathé app is het mogelijk om het film-overzicht van alle Pathé bioscopen te bekijken. Kies de film die je wilt zien en reserveer meteen plaatsen voor in de bioscoop. Eenmaal in de bioscoop is het ook mogelijk om de QR-code in de app te scannen bij de kaartjesautomaat. Bij elke film kan je aanvullende informatie vinden over de acteurs, een beschrijving van de film en de trailer.

Pathé Nederland
Pathé Nederland
Ontwikkelaar: Pathé Theatres BV
Prijs: Gratis

Google Play Films

Google Play Movies

Via de Google Play Store is het mogelijk om films te kopen of te huren. Vervolgens kan via de Google Play Films (Google Play Movies) app de film worden afgespeeld. Het is mogelijk om een film te downloaden zodat er geen internet verbinding noodzakelijk is om de film te kijken, ideaal voor een weekendje weg. Wanneer je gebruik maakt van een tv met Chromecast is het ook mogelijk om de film op de televisie te kijken.

Google TV (voorheen Google Play Films)
Google TV (voorheen Google Play Films)
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Netflix

Netflix

Wanneer je lid bent van Netflix heb je de mogelijkheid om binnen de app in te loggen. Vervolgens gaan de deuren van deze film-app open om een keuze te maken tussen een hoop films en series. Ga je voor een lachwekkende comedy of kies je ervoor om een animatiefilm met je kinderen te kijken? De keuze is uitgebreid in Netflix. Heb je de film gestart op je telefoon en wil je deze toch liever verder kijken op bijvoorbeeld je tablet, dan is dat geen enkel probleem.

Netflix
Netflix
Ontwikkelaar: Netflix, Inc.
Prijs: Gratis+

Upflix

Upflix

Met Upflix blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom Netflix. In Upflix vind je een overzicht met nieuwe titels, series en documentaires die te vinden zijn op Netflix. De applicatie is daarom erg interessant als je een abonnement op Netflix hebt. Ook is het mogelijk om beoordelingen van films te bekijken en een film kan je vanuit de app direct delen met je vrienden.

Upflix: Netflix, Disney, Prime
Upflix: Netflix, Disney, Prime
Ontwikkelaar: Upflix Inc.
Prijs: Gratis+

Videoland

Videoland

Heb je een Videoland Unlimited abonnement? Dan kan je onbeperkt films en series kijken via de applicatie. Je kan er ook voor kiezen om in de Videoland app een film te huren. Wanneer je een review schrijft verdien je Moviepoints en hiermee is het weer mogelijk om een film of serie te kopen of te huren. In de app van Videoland kan je een watchlist samenstellen die zichtbaar is op al je apparaten.

Videoland
Videoland
Ontwikkelaar: RTL Nederland B.V.
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel