MovieDay: je eigen overzicht van films die je hebt gezien en wilt zien

MovieDay is een handige app om een overzicht te krijgen van films die je hebt gezien. Ook films die nog op je wensenlijst staan kan je aan de app MovieDay toevoegen. Deze app zal menig filmliefhebber zeker aanspreken.

MovieDay

Met MovieDay kun je gemakkelijk een lijst bijhouden met films die je nog wilt zien en films die je al gezien hebt. De films die je toevoegt aan de lijst ‘want to watch’ krijgen ook een timer tot de datum dat de film gereleased wordt. Je krijgt hier standaard een dag voordat de film uitkomt een notificatie van. Mocht je eerder herinnerd willen worden, dan kan je dat ook instellen.

Nooit meer een film missen

In MovieDay kan je ook instellen dat je wekelijks een notificatie krijgt van de films uit je ‘want to watch’ lijst die in de komende week worden uitgebracht. Zodra je de film hebt gezien kun je deze afvinken en wordt deze verplaatst naar ‘watched’. Als je per ongeluk een film in de ‘watched’ list zet heb je nog een optie om deze terug te zetten naar ‘want to watch’. Er is ook een mogelijkheid om in de lijsten te zoeken naar films die je in de bepaalde lijst hebt staan.

MovieDay

Alles over films

Je kunt gemakkelijk een film opzoeken, deze zal dan eerst in de ‘want to watch’ list komen, even op het vinkje drukken en hij komt in de ‘watched’ list. Als een film al in de bioscoop heeft gedraaid komt er in de MovieDay app de datum te staan wanneer deze in premiere is gegaan en de score van IMDB. Vervolgens heb je nog een optie om op de film te klikken en zo krijg je een nieuw scherm met daarin extra informatie. Hier staat het genre van de film, de tijdsduur en ook de leeftijds kijkwijzer. Ook staat hier de beschrijving van het verhaal en kun je swipen door verschillende vergelijkbare films. Zo krijg je nog meer ideeën aangedragen voor een filmavondje.

Verder heb je in het menu nog opties om de notificaties in te stellen. MovieDay geeft je verder een overzicht van films die nog in de bioscoop komen, films die momenteel draaien, films die populair zijn en films die een top beoordeling hebben.

MovieDay

MovieDay is een app dat doet wat die moet doen. Het werkt vanzelfsprekend en is vormgegeven in Material Design; dit alles samen is iets wat de app erg fijn maakt. MovieDay heeft verder het voordeel dat je geen apart account hoeft aan te maken want het slaat de lijsten gewoon op, op je smartphone.

Bekijk ook: 8 beste apps voor de film- en serieliefhebber

MovieDay Countdown Movie List
MovieDay Countdown Movie List
Ontwikkelaar: oUJi
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel