Amaze File Manager: snelle bestandsbeheerder in Material Design (review)

Het beheren van je bestanden kan in diverse applicaties. Nu is er een nieuwe speler bijgekomen onder de naam ‘Amaze File Manager’. Amaze is een strak uitziende applicatie welke vormgegeven is in Material Design. De kleurrijke applicatie is daarnaast ook nog eens open source. Niet alleen bestanden kan je beheren met Amaze, ook het beheren van toepassingen behoort tot de mogelijkheden.

Een bestandsbeheerder in Material Design, hebben we dat niet eerder gezien? Ja, zeker wel; Cabinet is net als Amaze voorzien van Material Design. Met Amaze kan je bestanden die je op je smartphone opgeslagen hebt beheren. De mogelijkheden bestaan uit kopiëren, plakken, knippen en natuurlijk verwijderen. Meerdere bestanden kunnen daarnaast gecomprimeerd worden zodat het als een ZIP-map verzonden kan worden.

amaze file manager

Kleurrijk

Amaze File Manager is meer dan een bestandsbeheerder. Bij instellingen is het mogelijk om zelf de kleur van de applicatie te bepalen. Voor de elementen kan gekozen worden uit zeventien verschillende kleuren. Daarnaast kan de cirkelvormige button met de ‘+’ erin, ook nog een andere kleur meekrijgen. Voor de achtergrond kan er gekozen worden uit Dark, Light of Daytime, waarbij de kleuren aan worden gepast aan het tijdstip. Mocht je niet kunnen kiezen uit een kleur dan kan je de optie Random Skin selecteren, waarbij de applicatie van kleur verandert elke keer dat je hem opstart.

amaze file manager

Weergave en bookmarks

Met de Bookmarks is het mogelijk om bepaalde mappen nog sneller te kunnen benaderen. In Amaze File Manager kan verder gekozen worden voor de lijstweergave of de zogenoemde grid-view. Wanneer je de lijstweergave hebt geselecteerd kan je ook nog kiezen of je de mappen en bestanden in normale weergave wilt tonen, of in kaartweergave. De applicatie is erg uitgebreid en er is qua design veel in te stellen. Interessant om te vermelden is dat de applicatie ongelofelijk snel reageert in alles.

Daarnaast kan er in de applicatie snel gebruik gemaakt worden van de zoekfunctie en kunnen naast mappen ook bestanden als bookmark geselecteerd worden. Met een de handige functie in Amaze File Manager is het mogelijk om eerder geopende mappen te openen.

amaze file manager

App-manager en root

Met de app-manager in Amaze kan een applicatie beheerd worden. Er is de mogelijkheid om hem te openen, een backup ervan te maken, te deïnstalleren, de instellingen van de app te bekijken of de app in de Play Store weer te geven. Gebruikers die hun toestel hebben voorzien van root-toegang kunnen gebruik maken van de root-explorer in de applicatie.

Open Source

Omdat de applicatie Open Source is kan je, wanneer je beschikt over genoeg technische kennis, aan de slag gaan met de applicatie. De broncode van Amaze File Manager is hier te vinden. Groot voordeel van Amaze File Manager is dat de applicatie gratis te downloaden is, en geen toegang nodig heeft tot al je gegevens. Ook duiken er geen advertenties op in de toepassing die storen.

Amaze File Manager
Amaze File Manager
Ontwikkelaar: Team Amaze
Prijs: Gratis
Amaze File Manager
 • 9.8/10
  Vormgeving - 9.8/10
 • 9/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 9.0/10
 • 8.8/10
  Mogelijkheden - 8.8/10
 • 9.5/10
  Snelheid - 9.5/10
 • 10/10
  Privacy - 10.0/10
9.4/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Razendsnel
 • Gratis
 • Mogelijkheden
 • Geen advertenties
 • Strakke vormgeving; Material Design

Minpunten

Lees ook

Reageer op dit artikel