Image Searcher: Google Afbeeldingen geïntegreerd in apps (review)

Soms wil je de ander gewoon een afbeelding sturen, maar moet je eigenlijk eerst heel het internet afstruinen om het plaatje te vinden. Met de nieuwe applicatie Image Searcher is dat niet meer nodig en integreer je Google Afbeeldingen in apps als WhatsApp, Telegram, Facebook Messenger en ga zo maar door.

Wanneer je iemand een afbeelding wilt sturen, welke niet op je telefoon opgeslagen is, moet je al snel de browser openen. Dan kan de zoektocht naar het juiste plaatje beginnen en kan je hem opslaan en vervolgens verzenden naar diegene. Met de nieuwe applicatie Image Searcher is dit niet meer nodig en kan je voortaan snel een plaatje sturen naar de ander.

image_searcher

De werking van Image Searcher is heel simpel. Je kiest in bijvoorbeeld WhatsApp bij de ‘paperclip’ de galerij. Vanuit de galerij kan je standaard de applicatie kiezen die je wilt gebruiken om een foto te verzenden. Na de installatie van de app Image Searcher staat deze app er ook tussen en kan je dus nu met een druk op de knop Google Afbeeldingen bereiken zonder heel de browser te hoeven openen.

Image Searcher werkt niet alleen met WhatsApp. De applicatie doet het ook prima met apps als Facebook Messenger, Telegram en ook de Twitter-app. In Material Design kan je vervolgens een zoekwoord ingeven waarna Google Afbeeldingen wordt doorzocht. Wanneer je de afbeelding van jouw keuze hebt gevonden, klik je hem aan kan je hem versturen via de door jou gekozen app.

image_searcher

Zover wij hebben ondervonden wordt daarbij de afbeelding niet opgeslagen op de telefoon. Het voordeel daarvan is dat je telefoon niet onnodig vol raakt met foto’s die je waarschijnlijk toch niet meer zult gebruiken. Daarbij heeft Image Searcher geen gekke permissies en dus geen toegang nodig tot je gegevens.

Doordat de applicatie open source is kunnen ontwikkelaars de applicatie zelf ook integreren in hun eigen app. We zullen dus zeker vaker wat gaan horen van de app Image Searcher!

Image Searcher kan kosteloos gedownload worden via onderstaande button.

Image Searcher
 • 9/10
  Vormgeving - 9.0/10
 • 9.9/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 9.9/10
 • 7.8/10
  Mogelijkheden - 7.8/10
 • 9/10
  Snelheid - 9.0/10
 • 10/10
  Privacy - 10.0/10
9.1/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Snel
 • Geen permissies nodig
 • Geen reclame
 • Erg handig

Minpunten

Lees ook

Reageer op dit artikel