Lazy Swipe: razendsnel toegang tot je apps (review)

Ontwikkelaar Woody heeft Lazy Swipe ontworpen met de bedoeling om snel en op elk moment bij een app of instelling te komen. Met op elk moment bedoel ik ook echt, elk moment. In deze review lichten we de applicatie Lazy Swipe uitgebreid uit.

Lazy Swipe is een applicatie welke vrij recent in de Play Store is verschenen. De applicatie geeft gebruikers de mogelijkheid om snel te kunnen multitasken en te schakelen tussen applicaties en snelkoppelingen van instellingen.

Lazy Swipe

Als je in een applicatie bezig bent (zoals e-mail of WhatsApp of elke andere app) dan kan je Lazy Swipe openen in je linker- of rechterhoek en dan de app naar keuze openen. Ik heb tot nu toe nog geen andere app gezien die deze zelfde werking heeft als Lazy Swipe en werkt erg gemakkelijk. In elke onderste hoek van je scherm kan je de driekwart-draaicirkel openen.

Lazy Swipe

In deze cirkel kan je recent gebruikte apps of je favoriete apps vinden, die je zelf kan samenstellen. Als je het overzicht met favoriete apps wilt samenstellen, dan zet je de cirkel ‘favorieten’ aan en houd je je vinger op een een paar tellen op een app. Op dezelfde manier komen er kruisjes tevoorschijn en kun je de app ook weer uit je favorieten verwijderen. Daarnaast is er een toolbox beschikbaar om de applicatie nog meer naar je eigen hand te zetten. Met je toolbox kan je snel bij je instellingen komen zoals Bluetooth en WiFi, maar ook je camera en je zaklamp en zo nog een aantal sneltoetsen. De toolbox is niet zelf samen te stellen met je eigen voorkeuren.

Lazy Swipe kan ook je telefoon boosten dus hij gooit alle onnodige kb’s en mb’s aan geheugen er af en dat scheelt ook weer in de snelheid van je smartphone. Er is een mogelijkheid om apps niet mee te nemen in de boost, die kun je dan aanvinken zodat hier geen opslag van verloren gaat.

Lazy Swipe

Ik vind persoonlijk de mogelijkheid om op elk moment Lazy Swipe te openen om een andere app te kiezen erg makkelijk en snel. Ik hoop dat er in de toekomst nog een “Lollipop” update komt. Er is trouwens mogelijkheid om suggesties te mailen naar de ontwerper dus er mag mee gedacht worden. De grootte van de app is 608 kb, waardoor het nauwelijks aanslag legt op het geheugen van je telefoon. De accu heeft denk ik niet eens in de gaten dat Lazy Swipe meedraait op de achtergrond, dit omdat hij niet voorkwam in mijn batterijgeschiedenis.

De vormgeving van de applicatie vind ik mooi en leuk bedacht. Mede door de draaiende cirkel die in de hoek van het scherm tevoorschijn komt. Lazy Swipe is daarnaast gemakkelijk in te stellen en te begrijpen. Lazy Swipe is bijvoorbeeld erg handig voor smartphones met grote beeldschermen, waardoor je de telefoon toch met een hand kunt bedienen.

Omni Swipe - klein en snel
Omni Swipe - klein en snel
Ontwikkelaar: Holaverse Group
Prijs: Gratis

Dit artikel is geschreven door Michel

Lazy Swipe
 • 8/10
  Vormgeving - 8/10
 • 8/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8/10
 • 8/10
  Mogelijkheden - 8/10
 • 8.7/10
  Snelheid - 8.7/10
 • 7/10
  Privacy - 7/10
7.9/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Handig
 • Gratis
 • Makkelijk in te stellen
 • Makkelijk in gebruik
 • Neemt weinig opslagruimte in beslag

Minpunten

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel