Flynx: veel tijd besparen met deze browser (review)

Flynx is een recent uitgebracht applicatie welke nu nog onder de naam ‘Flynx Beta’ in de Play Store is te vinden. Ondanks dat het een beta-versie van Flynx betreft, is Flynx een browser die erg veel tijd kan besparen en precies voldoet aan de wensen van de multitasker. Wij testen de applicatie in deze review.

flynx_beta_start

De gratis applicatie Flynx is niet zomaar een browser, nee, het is een browser waarbij je veel tijd kan besparen omdat de applicatie de websites inlaadt op de achtergrond. Hoe gaat dit in zijn werk? Heel simpel. In je favoriete applicatie (Twitter, Facebook, WhatsApp of andere app waarbij je een link moet openen) open je de link deze keer niet met de standaard Android browser of Google Chrome, maar met Flynx. En dan begint het avontuur pas echt.

flynx

Flynx

Flynx laadt op de achtergrond de website helemaal al in. Op je scherm verschijnt een cirkel waaruit je kan aflezen hoe ver de webpagina al is geladen. Vervolgens verschijnt er een web-icon zodat je snel kan zien welke website er voor je klaar staat. Omdat je in de tijd van het laden gewoon door kunt gaan met hetgeen waar je mee bezig was, bespaar je veel tijd. Wanneer je de cirkel (ook wel de bel genoemd) aantikt, wordt de website geopend in een drijvend vlak.

flynx_close

Leesmodus

Alle elementen in de website worden geladen. Maar daarnaast biedt Flynx nog een andere handige functie; het openen in de lees-weergave. Overbodige kleuren en achtergronden worden gefilterd, waardoor je op een rustige manier de tekst kunt lezen. Deze kan in zowel zwart-wit als in wit-zwart (nachtmodus) gezet worden. In Flynx kan je maximaal vier links tegelijk openen en het sluiten van een link gaat gemakkelijk; een kwestie van de cirkel naar beneden slepen.

flynx_leesmodus

Beoordeling

Flynx bevalt hier erg goed op de redactie. Bij ons is Flynx met veel enthousiasme geïnstalleerd, en ook na de review-periode zal de applicatie op het toestel blijven staan. Omdat Flynx momenteel nog in beta-fase zich bevindt, krijgt de applicatie nog diverse updates met wellicht nog meer mogelijkheden. De applicatie zelf is 1,9 MB groot en via onderstaande button gratis uit de Play Store te downloaden.

Flynx - Read the web smartly
Flynx - Read the web smartly
Ontwikkelaar: InfiKen Labs
Prijs: Gratis
Flynx
 • 9.2/10
  Vormgeving - 9.2/10
 • 9.1/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 9.1/10
 • 9/10
  Mogelijkheden - 9.0/10
 • 9/10
  Snelheid - 9.0/10
 • 9/10
  Privacy - 9.0/10
9.1/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Laadt webpagina’s op de achtergrond
 • Vrij van reclame/advertenties
 • Snel
 • Handig

Minpunten

 • Maximaal 4 tabbladen tegelijkertijd
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel