My Data Manager: gedetailleerd dataverbruik (review)

Er zijn talloze apps beschikbaar om inzicht in je dataverbruik te creëren, zo ook My Data Manager. Deze app brengt een aantal unieke features met zich mee. Wat deze features zijn, lees je in deze review van My Data Manager.

Overzichtsscherm

Overzichtsscherm

Bij het voor de eerste keer opstarten wordt de gebruiker gevraagd enkele gegevens in te vullen. Zo vraagt de app om de grootte van de databundel, het verbruik tot de huidige datum en op welke dag een nieuwe bundel ingaat. Op het overzichtsscherm wordt vervolgens als eerste het mobiele verbruik weergegeven. Daarin staat het verbruik van vandaag, totaal van de huidige maand en hoeveel data je vandaag nog kunt gebruiken om het eind van de maand binnen je bundel te eindigen.

Swipe je naar rechts dan krijg je eenzelfde overzicht voor het Wi-Fi dataverbruik. Swipe je nog een keertje dan krijg je ook een overzicht van eventueel roaming-verbruik. Zo kun je dus duidelijk onderscheiden hoeveel data je in het buitenland hebt verbruikt.

GrafiekweergaveGrafieken

In het menu vinden we nog een aantal handige opties terug, zo kun je bijvoorbeeld een grafiek maken over het dataverbruik tot nu toe. Dit kan per dag maar ook per week, maand en de duur van je bundel. Al zijn die laatste twee vaak hetzelfde.

Map overzichtLocation-based dataverbruik

Vrij uniek in deze app is dat er ook wordt bijgehouden op welke locatie je data hebt verbruikt en hoeveel. Standaard staat deze functie al aan, het is echter de vraag of je veel van deze functie gebruik wilt maken. Het weergeven van de kaart verbruikt immers ook data en het bepalen van je locatie de hele dag door heeft wel degelijk impact op je accuduur. Onder instellingen vind je een optie om deze functie uit te schakelen mocht je dit wensen.

Overzicht per appOverzicht per app

Het is mogelijk om het dataverbruik uit te splitsen in verbruik per applicatie. Daarnaast kun je zelf ook deze resultaten filteren per connectie (mobiel/Wi-Fi). Wil je nog dieper je dataverbruik inspecteren dan kun je doormiddel van het klok icoontje rechts boven de data weergeven per uur.

notify-mydataOverige functies

My Data Manager komt verder met een notificatie-weergave en levert ook een widget mee. Beide geven ze dezelfde data weer. Ook is het mogelijk waarschuwingen in te stellen bij het behalen van een x aantal MB’s. Die waarschuwing kan vervolgens, mits ingesteld, ook automatisch je dataverbinding verbreken.

Conclusie

De app My Data Manager biedt een aantal nieuwe functies als het gaat om het creëren van inzicht in je dataverbruik. Alle gegevens worden overzichtelijk en reclame vrij getoond in een nette interface. Ook kun je bijvoorbeeld zien op welke plaatsen je meer data verbruikt. Dit gaat echter wel weer ten koste van je accuduur. Het maken van grafieken per uur en het afsplitsen van roaming verbruik is een interessante feature. Geïnteresseerd geraakt in My Data Manager? Je vindt hem gratis terug in de Play Store of gebruik onze link/QR-code hieronder!

My Data Manager: Data Usage
My Data Manager: Data Usage
Ontwikkelaar: data.ai Basics
Prijs: Gratis
My Data Manager
 • 8/10
  Vormgeving - 8/10
 • 8/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8/10
 • 8/10
  Mogelijkheden - 8/10
 • 7.5/10
  Snelheid - 7.5/10
 • 6.5/10
  Privacy - 6.5/10
7.6/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Duidelijke interface
 • Onderscheid in roaming en nationaal dataverkeer
 • Gedetailleerde weergave

Minpunten

 • Bijhouden van locatie verbruikt extra accu

Lees ook

Reageer op dit artikel