Google’s databespaar-app Datally uitgebreid met vier nieuwe functies; waaronder gastmodus

Google heeft haar databespaar-app Datally uitgebreid met vier nieuwe opties om data mee te besparen. De applicatie werd begin december uitgebracht en nu dus uitgebreid met onder andere een handige gastmodus.

Datally met gastmodus

Datally is de databesparings-app van Google. De applicatie wordt nu uitgebreid met een viertal nieuwe functies. Gemiddeld bespaart iedere gebruiker van de app gemiddeld zo’n 21 procent aan data. Om nog meer data te besparen heeft Google de vier nieuwe bespaarfuncties toegevoegd die beschikbaar zijn in de Google Datally app.

Vanaf nu kan de gastmodus gebruikt worden. Hiermee wordt het makkelijker gemaakt om je telefoon even uit te lenen en een limiet in te stellen voor diegene. Daarbij is er een daglimiet-functie, waarmee je in kunt stellen hoeveel MB aan dataverkeer er per dag gebruikt mag worden.

google datally gastmodus

Volgens Google wordt 20 procent van het dataverkeer besteed aan apps die op de achtergrond draaien. Het gaat hierbij om apps die al meer dan een maand niet zijn gebruikt. Ongebruikte apps die data verbruiken kunnen met een druk op de knop van de smartphone verwijderd worden. Met de nieuwe WiFi-kaart wordt het makkelijk gemaakt om nabijgelegen WiFi-netwerken in de buurt te vinden. Nadat je met een netwerk verbinding hebt gemaakt, kun je het netwerk ook beoordelen.

Update

De update met de nieuwe functies worden vanaf nu verspreid via de Google Play Store. Het kan even duren voordat de nieuwe functies in Google Datally voor iedereen beschikbaar zijn.

Datally: data saving app by Google
Datally: data saving app by Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel