GlassWire geeft zeer gedetailleerd inzicht in dataverbruik van je smartphone

GlassWire is een fraai ontworpen applicatie waarmee je tot op de minuut inzicht kunt krijgen in je dataverbruik. Daarnaast houdt de applicatie je op de hoogte van nieuwe apps die een verbinding maken met het internet.

GlassWire

Met GlassWire krijg je een real-time overzicht in het dataverbruik op je smartphone. Hoewel Android ook standaard het dataverbruik bijhoudt is het soms lastig om gedetailleerd inzicht te krijgen in je verbruik. GlassWire heeft dat probleem niet en toont je tot op de seconde het gebruik. Op het moment dat een nieuwe applicatie verbinding maakt met het internet ontvang je een melding.

GlassWire

Via een notificatie zie je het dataverbruik van deze maand en ook de snelheid van het huidige dataverkeer. Handig hierbij is dat de applicatie het verbruik opsplitst in mobiel en WiFi datagebruik. In de app kun je zo ook makkelijk terugzoeken welke applicatie data heeft verbruikt en op welke manier. Door een tijdspanne te kiezen zie je al het datagebruik in de gekozen periode.

Je kunt ook een dataplan instellen zodat je niet onverwacht door je bundel heen gaat. Heb je een abonnement met een aantal zero-rated apps, zoals datavrije muziek van T-Mobile, dan kun je deze ook opgeven.

GlassWire

Via het tabblad Alerts kun je terugvinden wanneer een applicatie voor het eerst data is gaan verbruiken en wanneer je bijna door je databundel was. De GlassWire app bevat geen reclame en is geheel gratis te downloaden uit de Google Play Store.

GlassWire Data Usage Monitor
GlassWire Data Usage Monitor
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel