Datally: data besparen en VPN gebruiken met nieuwe app van Google

Google heeft een nieuwe applicatie uitgebracht: Datally. Met deze applicatie kun je data besparen en gebruik maken van een VPN-verbinding. Handig als je zuinig aan wilt doen met je databundel.

Datally app van Google

We gebruiken met zijn allen massaal onze databundel. Gemiddeld gebruikt een Nederlander maandelijks 2GB, zo bleek onlangs uit onderzoek. Mocht je niet beschikken over een onbeperkte internetbundel dan is het handig om te weten wat er veel data verbruikt en wellicht ook om te besparen.

Google Datally is een nieuw uitgebrachte app van Google die je helpt met databesparing. De toepassing werd eerder al in verschillende landen uitgebracht onder de naam Triangle en is nu voor iedereen beschikbaar.

In de app Datally dien je eerst de rechten te accepteren. Vervolgens wordt het overzicht van dataverbruik gebundeld per dag, week of maand. Je ziet welke applicatie er het meeste data verbruikt en ook hoeveel.

Door de Data Saver op ‘on’ te zetten kan begonnen worden met het besparen van je internetverbruik. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een VPN-verbinding zodat de data gecomprimeerd wordt. Een vergelijkbare techniek gebruikt Opera in haar browser en in Opera Max. Tevens kun je zoeken naar openbare WiFi-hotspots in je huidige omgeving.

Google Datally is gratis beschikbaar in de Google Play Store via onderstaande button.

Datally: data saving app by Google
Datally: data saving app by Google
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel