Google WiFi router vanaf nu te koop in Nederland: alle details en prijzen

Google heeft de eigen WiFi-router uitgebracht in Nederland. De slimme router werd eerder al in andere landen uitgebracht en moet voor een beter bereik zorgen in heel het huis, zo belooft het bedrijf met de Google WiFi.

Google WiFi in Nederland

De Google WiFi router is vanaf vandaag te koop in Nederland. Vorig jaar oktober werd de slimme router van Google aangekondigd en uitgebracht in verschillende landen. Dankzij de ingebouwde network assistent wordt direct bekeken welk WiFi-kanaal het beste resultaat geeft en kan hier automatisch tussen geschakeld worden. Daarbij zorgt Google WiFi voor het beste bereik in heel het huis.

Google WiFi nederland

Google WiFi app

Daarnaast is het instellen van de slimme router een stuk gebruiksvriendelijker dan de standaard routers. Via de Google WiFi app kun je het apparaat instellen. Deze app is zowel voor Android als voor Apple iOS beschikbaar.

De Google WiFi app is deze week voorzien van een update die nieuwe functies toevoegt. Zo kunnen sites geblokkeerd worden met de SafeSearch-technologie, voor specifiek bepaalde apparaten. De ouderlijke controle kan handig zijn als ook je kinderen verbonden zijn met het netwerk. Er worden geregeld updates uitgebracht en deze zorgen voor nieuwe features. Onlangs is ondersteuning voor IPv6 toegevoegd en is er een nachtklok mogelijkheid aanwezig.

De router

Eventueel kun je het aantal routers uitbreiden, waarbij er geen apart netwerk wordt aangemaakt, maar hetzelfde netwerk wordt gebruikt. Dit heeft als voordeel dat je niet hoeft te schakelen tussen de verschillende netwerken in huis, wat weer zorgt voor een stabielere internetervaring. De router heeft ondersteuning voor zowel de 2.4 GHz band als de 5 GHz band.

Google WiFi kopen

Je kunt de Google WiFi kopen voor 139 euro per stuk. Voor het Google WiFi Triple Pack, bestaande uit drie routers, betaal je 359 euro. Je kunt de routers gewoon in combinatie met je eigen provider gebruiken. De apparaten zijn direct te koop via onderstaande links.

Google Wifi
Google Wifi
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel