Google kondigt Pixel 2 en Pixel 2 XL vol verbeteringen aan: alle details

Zoals verwacht heeft Google zojuist de tweede generatie Pixel-smartphones aangekondigd; de Pixel 2 en Pixel 2 XL. Nu beide toestellen officieel zijn gepresenteerd zetten we alle details voor je op een rij. Want er is veel te melden over de twee toestellen die door LG en HTC ontwikkeld worden.

Pixel 2 aangekondigd

De smartphones waarover het de laatste tijd vaak ging waren de Pixel 2-devices. Google heeft de Pixel 2 en Pixel 2 XL vandaag officieel aangekondigd. Bij de Pixel 2 heb je een 5,0 inch display met de bekende beeldverhouding van 16:9 en Full-HD resolutie en een 1:1000 contrastratio waardoor zwart echt als zwart wordt weergegeven.

De Google Pixel 2

De Pixel 2 XL is voorzien van een 18:9 beeldschermverhouding zoals we al zagen bij onder andere de Galaxy S8 en LG G6. De schermgrootte is bij de XL 6,0 inch en heeft een Quad-HD+ resolutie. De schermranden zijn hierdoor erg dun en neemt het scherm de grootste ruimte in aan de voorkant. De behuizing is IP68-gecertificeerd waardoor het stof- en waterdicht is.

Pixel 2 XL

Google werkt voor de realisatie van de tweede Pixels samen met HTC en LG. De Pixel 2 is ontwikkeld door HTC, de XL door LG. Qua specificaties zijn verder de toestellen identiek aan elkaar. Er is 4GB aan RAM-geheugen en een opslagruimte van 64GB of 128GB. Onder de motorkap zit een Snapdragon 835 octa-core processor van Qualcomm. Uiteraard draaien de telefoons op de nieuwste Android-versie; Android 8.0 Oreo.

Ook vinden we stereo-speakers aan de voorzijde, maar moet een 3,5 millimeter aansluiting gemist worden. Dit is toch wel opvallend omdat Google bij de aankondig van de vorige Pixel-smartphones juist Apple belachelijk maakte doordat het bij de iPhone de hoofdtelefoonaansluiting weghaalde. Wel zien we aan de achterzijde de vingerafdrukscanner.

Voor het maken van foto’s zijn de Pixel 2 en Pixel 2 XL uitgerust met een enkele 12 megapixel camera aan de achterkant. De camera heeft een diafragma van f/1.8,  uiteraard beschikt het toestel over auto focus. Ook heeft Google het dynamische bereik van de camera weten te vergroten. DXOMark die camera’s beoordeelt kent een score van 98 toe aan de camera van de Pixel 2, de eerste Pixel wist vorig jaar een score van 89 te behalen.

Naast een nano-simkaart kan in de Pixel 2 ook gekoppeld worden via een eSIM. Een eSIM is een geïntegreerde simkaart die niet door de gebruiker verwijderd kan worden. In de Pixel 2 De Pixel 2 beschikt over een 2700 mAh batterij, de Pixel 2 XL heeft een grotere batterij met een capaciteit van 3520 mAh gekregen.

Google Pixel2 en Pixel2 XL

Handige nieuwe features

De Pixel 2 beschikt over een Always-On display waardoor informatie en notificaties altijd direct zichtbaar zijn zonder impact op de batterij. Ook voegt Google een uitgebreide database van muziekpatronen toe aan de Pixel 2 smartphone waarmee je zonder dataverbinding muziek kunt ontdekken.

Op de Pixel 2 zijn een set van nieuwe Live wallpapers te vinden met kleine bewegende details zoals golven. Het startscherm toont relevante informatie die op dit moment belangrijk voor jou zijn. Denk aan afspraken, het weer of andere nuttige informatie. Via de zijkant van het scherm kun je de Google Assistent aanroepen, een feature die ook al te zien was op de HTC U11.

Google Pixel2 en Pixel2 XL startscherm

De Google Pixel 2 en Pixel 2 XL beschikken over Android 8.0 Oreo zonder toevoegingen. Tijdens de presentatie van de telefoons benadrukte het bedrijf dat de telefoons als eerste de Android updates en beveiligingsupdates zullen ontvangen.

Pixel 2 met haar 5 inch zal 649 dollar gaan kosten. De Pixel 2 XL heeft een prijskaartje van 849 dollar gekregen, beide telefoons komen in zes landen beschikbaar waaronder Duitsland. Later dit jaar komt het toestel ook in Italië en Spanje op de markt. Het is nog niet bekend of de smartphones van Google ook in Nederland en België verkrijgbaar zullen zijn.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel