Google Pixel 2 (XL) foto’s, Google Home Mini en Pixelbook uitgelekt: alle details

Google zal op 4 oktober de nieuwe Pixel-toestellen aankondigen, de Pixel 2-serie. Over deze toestellen komen we nu de prijzen en kleuren te weten; inclusief foto’s. Ook is er informatie over de Google Home Mini, de Pixelbook en de nieuwe Daydream View.

Pixel 2 kleuren en prijzen

Met nog zo’n twee weken te gaan tot de aankondiging van de Pixel 2 toestellen door Google, krijgen we nu meer informatie over de devices. De foto’s laten zien dat driekwart van het toestel bestaat uit een metalen behuizing, het andere deel uit glas. De smartphone heeft een vingerafdrukscanner aan de achterzijde, net als een enkele camera en LED-flitser.

Google Pixel 2 XL

De Pixel 2 XL zal door LG gefabriceerd worden. Voor dit toestel kun je kiezen uit de kleuren ‘Just Black’ en ‘White’. Voor de 64GB versie betaal je 849 dollar en 949 dollar voor de 128GB versie. De kleuren van de achterkant komen overeen met de kleur van het toestel.

Google Pixel 2

De Pixel 2 wordt door HTC ontwikkeld en daarvoor is keuze uit drie kleuren; Just Black, Clearly White en Kinda Blue. Voor deze smartphone moet 649 dollar betaald worden voor de 64GB versie, de 128GB versie kost 749 euro. Bij de Pixel 2 valt op dat een kwart van de achterkant een zwarte kleur heeft en dus niet dezelfde kleur heeft als de rest van de unibody-behuizing.

Google Home Mini

Google Home Mini

Google komt met een kleinere variant van de Google Home; de Google Home Mini. Dit apparaat kan bediend worden middels spraakbesturing en laat je bijvoorbeeld een reminder instellen, nieuws oplezen en andere nuttige acties uitvoeren. Uiteraard is er ondersteuning voor Google Assistant. De prijs van dit toestel zal op 49 dollar komen te liggen.

Google Pixelbook

Google Pixelbook

Er komt een nieuwe Pixel Chromebook aan, aangevuld met Pixelbook Pen die gebruikt kan worden voor het bedienen van het touchscreen. Deze accessoire zal 99 dollar kosten en de nieuwe Chromebook zal een mix worden tussen een tablet en laptop. De naam van het apparaat zal dus Pixelbook worden. De Google Pixelbook komt in 128GB- (1199 dollar), 256GB- (1399 dollar) en 512GB-variant (1749 dollar).

Google Pixelbook Pen

Daydream View

Er zal ook een vernieuwde virtual reality-bril door Google gepresenteerd worden. Het gaat om de Daydream View die uitgebracht gaat worden in de kleuren Charcoal, Fog en Coral. Deze bril krijgt een prijskaartje mee van 99 dollar en zal een verbeterde versie zijn. Helaas ontbreken verdere details over het apparaat.

Daydream View 2017

Alle apparaten zullen op 4 oktober tijdens het Made by Google event aangekondigd worden. Het is overigens nog maar zeer de vraag of de producten ook officieel in Nederland verkocht gaan worden. De Pixel-apparaten en Google Home kwamen nooit officieel in Nederland op de markt.

Lees ook

Reageer op dit artikel