Google heeft plannen voor nieuwe Chromebook Pixel en kleine Google Home

Vorig jaar waren er geruchten dat Google zou werken aan het samenvoegen van Chrome OS en Android. Een dunne laptop in een mysterieus project met de titel ‘Bison’ zou dit nieuwe besturingssysteem krijgen. De plannen voor een nieuwe Chromebook liggen, na een jaar, nog altijd op tafel.

Meer nieuwe Google gadgets

Dit jaar is het plan van Google om niet alleen twee smartphones uit te brengen, ook een Chromebook en een kleine variant van Google Home staan op het programma. Bronnen melden aan Androidpolice dat het samenvoegen van de besturingssysteem voorlopig van de kaart lijkt. De nieuwe Chromebook zou enkel draaien op het Chrome OS. Of het om dezelfde laptop gaat als de laptop één jaar geleden, die moest concurreren met de Microsoft Surface Pro en Macbook, is niet duidelijk.

De specificaties van de laptop zijn ook niet duidelijker geworden. Destijds zou de laptop beschikken over een 12,3 inch display en 32 of 128GB opslagruimte met 8 of 16GB werkgeheugen. Androidpolice weet niet te melden of de prijs, van 799 dollar ook zal gelden voor deze Chromebook. Ook is het goed mogelijk dat de laptop onder project Bison niet de laptop is waar Google dit jaar nog mee komt.

Een tweede product waar Google aan zou werken is een kleine variant van de Google Home luidspreker. Wat de prijs van deze kleine assistent zal worden is nog afwachten. De producten zullen waarschijnlijk in het derde kwartaal van dit jaar het daglicht zien.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel