Pixel 2 langs bij FCC: Android 8.0.1 en Active Edge voor knijpbaar frame

De Pixel 2 van Google is langsgeweest bij keuringsinstantie FCC. Hierdoor komen we weer wat meer informatie te weten over de nieuwe smartphone. Duidelijk wordt dat het toestel zal draaien op Android 8.0.1 en een frame krijgt waarin geknepen kan worden; dit wordt Active Edge genoemd.

Pixel 2 bij FCC

Het Amerikaanse FCC heeft bezoek gehad van de nieuwe Pixel 2. Het nieuwe toestel van Google zal binnenkort aangekondigd worden en wordt gefabriceerd door HTC. Door het bezoek aan de keuringsinstantie komen we enkele interessante details te weten. Opvallend is dat de Pixel 2 is ingediend met Android 8.0.1, waarbij we mogelijk de batterij-indicator voor Bluetooth-apparaten kunnen verwachten.

Android 8.0.1 Pixel 2

Daarnaast zal de Pixel 2 beschikken over een frame waarin geknepen kan worden. Deze techniek wordt Active Edge genoemd en is te vergelijken met ‘Edge Sense’ op de HTC U11. Daarbij zal de Pixel 2 uitgerust zijn met 64GB opslagruimte en een Snapdragon 835 of misschien Snapdragon 836 processor. Aan de voorzijde zal een 4,97 inch display te zien zijn. De headset-aansluiting zal niet aanwezig zijn bij de Pixel 2.

Het is precies een jaar geleden dat Google de huidige serie Pixel-toestellen indiende bij de FCC. Deze toestellen werden afgelopen jaar op 4 oktober aangekondigd en onze verwachting is dan ook dat we de tweede generatie rond dezelfde tijd kunnen verwachten.

Uiteraard zal DroidApp je op de hoogte houden zodra er meer te melden is over de Pixel-toestellen. Onlangs verschenen er Pixel 2 live foto’s waar we het toestel beter te zien kregen.

Lees ook

Reageer op dit artikel