Pixel en Pixel XL-smartphones officieel aangekondigd: alle details

Eindelijk is het dan zover, na weken en maanden van geruchten rondom de nieuwe Nexus-Pixel smartphones heeft Google het doek van de twee toestellen gehaald. Samen met het Taiwanese HTC heeft het de Pixel en Pixel XL gepresenteerd. We zetten alle details voor je op een rij.

Pixel aankondiging

Wekenlang keken we naar vandaag uit en nu krijgen we te zien waar we op zitten wachten: de nieuwe smartphones van Google. Het bedrijf stapt definitief af van de Nexus-serie en stapt over naar Pixel. Eerder bracht Google de Pixel C al uit en de Pixel-lijn wordt uitgebreid met de Pixel en Pixel XL.

Google Pixel (XL)

Verschillen

Het verschil bij de Nexus 5X en Nexus 6P was vrij groot; zo was de Nexus 6P van aluminium terwijl het bij de 5X bij plastic bleef. De verschillen zijn bij de Pixel en Pixel XL er nog wel, maar veel minder groot. De verschillen zitten hem in drie dingen; de grootte van het toestel, het display en de accucapaciteit.

Google Pixel

Display

De Pixel heeft een 5,0 inch Full-HD AMOLED beeldscherm en een 2770 mAh accu meegekregen. De XL-variant heeft eveneens een AMOLED display maar dan met een grootte van 5,5 inch en een 2K-resolutie (2560 x 1440 pixels). Het glas is Corning Gorilla Glass 4.

Processor en geheugen

Beide toestellen hebben de nieuwe Qualcomm Snapdragon 821 quad-core processor met een rekenkracht van 2.15 GHz. Daarbij is er 4GB aan RAM-geheugen. Voor de interne opslagruimte is er keuze uit twee varianten; 32GB en 128GB. Er is geen 64GB variant meer opgenomen in de keuzelijst.

Google Pixel kleuren

Design en materiaal

Gelukkig hebben Google en HTC er gewoon voor gekozen om de twee Pixel-apparaten uit te rusten met een 3,5 millimeter audio-jack als aansluiting voor je hoofdtelefoon. Eerder werd op deze functie bespaard bij onder andere de iPhone 7 en Moto Z. De behuizing bestaat aan de achterkant voor een deel uit metaal en een deel uit glas.

Pixel

Vingerafdrukscanner

In het glazen paneel is ook de vingerafdrukscanner verwerkt. Hiermee kan je net als bij verschillende Huawei-toestellen de notificatiebalk met meldingen uitschuiven door van boven naar beneden te vegen over de scanner. Uiteraard is het ook mogelijk om het toestel te ontgrendelen en bepaalde dingen te beveiligen (denk aan je bank-app) of toegang te krijgen tot apps.

Pixel camera

Camera

De camera betreft een 12.3 megapixel camera met optische beeldstabilisatie. Zowel de Pixel als de Pixel XL hebben de mogelijkheid om in 4K-resolutie te filmen. De front-camera telt 8 megapixel. Er is ook een dual-LED flitser aanwezig en het laagste diafragma is f/2.0.

Fotografie krijgt een belangrijke rol bij de Pixel-smartphones. Zo is er een handmatige modus aanwezig. Dankzij Smart Burst kan je nog sneller foto’s achter elkaar maken om de beste foto uit te kiezen. Daarnaast is er HDR+ om bij grote contrastverschillen de beste foto’s te maken.

Google Pixel foto's onbeperkt

De snelheid is ook verbeterd in de camera. Volgens Google moeten we voortaan de beste actie-foto’s maken. Google geeft je ook gratis onbeperkte opslagruimte in Google Foto’s. Hierbij worden de foto’s in originele staat bewaard.

Android 7.1

Op de Pixel telefoons is de nieuwste Android-versie te vinden waarover we vanavond eigenlijk niks gehoord hebben aangekondigd. We zien de vernieuwde navigatie-toetsen in de navigatiebalk. In plaats van icoontjes met witte randen, zijn de icoontjes nu volledig wit ingekleurd. Wat Android 7.1 verder brengt, heeft Google niet bekend gemaakt. Update 05/10/16: lees hier de Android 7.1 Nougat changelog.

Overigens zijn de Pixel smartphones de eerste toestellen waarin Google Assistant is ingebouwd. Eerder zagen we de assistent van Google al in de chat-app Google Allo. Deze assistent bereik je via de home-button.

Updates worden bij de Pixel-toestellen automatisch op de achtergrond binnengehaald. Na opnieuw opstarten kan je dus direct gebruik maken van de nieuwste versie voor je toestel.

Pixel scherm

Service

Ook op het gebied van service heeft Google verbeteringen doorgevoerd. Je kunt 24/7 contact opnemen met een medewerker van Google om hulp te vragen, over alles wat met je nieuwe smartphone te maken heeft.

Tevens komen er veel nieuwe cases voor de Pixel-toestellen op de markt.

Google Pixel cases

Verkrijgbaarheid en prijs

Zowel de Pixel als de Pixel XL zijn leverbaar in twee kleuren; zwart en zilver. Er is ook een blauwe Pixel smartphone. Deze verschijnt als gelimiteerde oplage. De prijs begint bij en is vanaf vandaag te pre-orderen in verschillende landen zoals Duitsland. Echter is een datum voor Nederland en België niet bekend gemaakt op dit moment. In Duitsland begint de vanafprijs bij 759 euro, wat erg fors is. Alle prijzen voor Duitsland, lijken ook in Nederland te gelden want het toestel is bij verschillende retailers opgedoken;

  • Pixel (32GB): € 759,00
  • Pixel (128GB): € 869,00
  • Pixel XL (32GB): € 899,00
  • Pixel XL (128GB) – € 1009,00

De Pixel is al te vinden bij Belsimpel en ook de Pixel XL kan je pre-orderen bij Belsimpel.

We hebben alle details van de twee toestellen voor je op een rij gezet. Je vind alle specificaties en meer op de toestel-pagina’s. Deze kan je bereiken via onderstaande buttons.

Lees ook: Terugblik: de Nexus-toestellen door de jaren heen

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel