Vooruitblik Google-event: dit kunnen we allemaal verwachten op 4 oktober

Komende dinsdag, 4 oktober, dan moet het gaan gebeuren. Op deze dag zal Google verschillende nieuwe producten aankondigen. Hier zal het einde van Nexus en het begin van Pixel ingeluid worden. Wij blikken vast vooruit en zetten de verwachtingen voor dit Google-event op een rij.

Google event 4 oktober

“Made by Google”, met deze slogan zal op dinsdag 4 oktober een groot evenement plaatsvinden. De laatste tijd is er veel nieuws naar buiten gebracht over wat we kunnen verwachten op deze avond. DroidApp blikt vast vooruit met wat we precies gaan zien van Google.

Google Pixel smartphones

Alles wijst erop dat we dinsdag de nieuwe Pixel-smartphones gaan zien. Samen met HTC heeft Google twee smartphones ontwikkeld die de naam Pixel en Pixel XL zullen krijgen. Hiermee komt een eind aan de Nexus modellijn. De Pixel is voorzien van een 5,0 inch scherm, de Pixel XL krijgt een 5,5 inch display. De toestellen zullen de Nexus 5X en Nexus 6P opvolgen die vorig jaar werden aangekondigd. We hebben alvast een smartphone-pagina aangemaakt waar je de specificaties kunt vinden van de Pixel en Pixel XL.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Nexus Launcher

Android 7.1 Nougat – Stock Android – Pixel Launcher

Android 7.0 Nougat werd eind augustus uitgebracht en verschillende fabrikanten zijn druk met het optimaliseren van de nieuwste Android-versie voor hun toestellen, zo kan je lezen in ons Android 7.0 Nougat update overzicht. Toch zal Google dinsdag met Android 7.1 Nougat komen. Hier zullen we verschillende nieuwe functies tegenkomen, die ook verwerkt zullen zijn in de Pixel Launcher.

Pixel Launcher

Bij de nieuwe functies in Android 7.1 Nougat kan gedacht worden aan de ronde icoontjes, een vernieuwde Google zoekbalk en zogenoemde Launcher Shortcuts, ook wel Quickcuts genoemd, waarmee je snel acties kunt uitvoeren door over het icoontje te vegen. Ook zal Stock Android op de schop gaan en extra functies en mogelijkheden krijgen.

Launcher Shortcut Nougat

Nieuwe Nexus 7 / Pixel 7 tablet?

Volgens doorgaans betrouwbare bronnen mag dit jaar Huawei de opvolger van de Nexus 7 tablet maken. De twee eerder uitgebrachte Nexus 7-tablets werden geproduceerd door Asus. Huawei zou volgens de bronnen nog voor het eind van het jaar de nieuwe tablet aankondigen met het 7,0 inch scherm en 4GB aan RAM-geheugen. Het is niet duidelijk welke naam het apparaat krijgt. Er gaan berichten over Nexus 7P of Pixel T. Ook is onbekend of we inderdaad het apparaat aanstaande dinsdag al te zien krijgen.

Andromeda

Andromeda

De laatste weken kwam de naam ‘Andromeda’ regelmatig in het nieuws. Google zou volgens de berichten Chrome OS en Android samen willen voegen. De naam voor een nieuw platform zou hiermee Andromeda worden. Ook gaan er berichten over de Google Pixel 3 laptop, die voorzien zou zijn van het nieuwe besturingssysteem. Of we deze ook dinsdag gaan zien, is nog maar de vraag. De laptop zou pas in het derde kwartaal van 2017 uitgebracht worden. Hopelijk krijgen we 4 oktober wel antwoord op de vraag wat Andromeda nou precies in gaat houden.

Chromecast Ultra

Chromecast Ultra

Een Chromecast met 4K-ondersteuning; dat wordt de Chromecast Ultra. De introductie van de nieuwe multimedia-stick staat ook gepland voor 4 oktober. De afbeelding van de Chromecast Ultra lekte eerder al uit en ook de prijs is vrijwel zeker; rond de 60 euro. Dat is bijna het dubbele van wat de huidige tweede generatie Chromecast kost. Een geruststelling: volgens de laatste berichten zou deze versie van de Chromecast ook gewoon in de verkoop blijven.

Google Home

Google Home

Google Home werd eerder dit jaar tijdens Google I/O uit de doeken gedaan. Het is een digitale assistent die je gewoon thuis neerzet en spraakgestuurd is. De kunstmatige intelligentie is zo afgestemd dat het leert en weet wat de gebruiker wil. Je kunt vragen stellen, de muziek starten, hem koppelen aan je Chromecast en alarmen instellen. Dinsdag zal Google de releasedatum en verkoopprijs bekend maken. De prijs van het apparaat zal vermoedelijk rond de 129 dollar liggen, zo werd eerder bekend. Het is nog wel de vraag of Google Home ook naar Nederland komt, dat is namelijk erg onzeker.

Asus Onhub

Google WiFi router

Google zal tijdens het evenement ook met een eigen Google WiFi-router komen. De eerder aangekondigde OnHub-routers wisten Nederland nooit te bereiken, hoewel er wel die intentie was. Als je beschikt over meerdere Google WiFi-routers zouden deze aan elkaar gekoppeld kunnen worden waarmee één groot netwerk gecreëerd kan worden. Ook zou de router overweg kunnen met slimme lampen en Internet-Of-Things apparaten. De prijs zou liggen op 129 dollar; maar de komst naar Nederland is erg onzeker.

Daydream

Google Daydream VR

Eveneens tijdens Google I/O toonde Google een teaser van het nieuwe virtual reality-platform Google Daydream VR. Mogelijk komt het bedrijf met een eigen virtual reality-bril/headset. Het VR-platform werkt met Android Nougat en zal naar verwachting als eerst compatible zijn met de nieuwe Pixel-smartphones. Ook andere fabrikanten kunnen aan de slag met Daydream zodat het aantal ondersteunende toestellen snel uitgebreid kan worden.

Blijf op de hoogte!

DroidApp zal uitgebreid verslag doen op 4 oktober en hier vind je de livestream. Dus houd DroidApp in de gaten en download de DroidApp App via onderstaande button uit de Play Store, zodat je niks hoeft te missen.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel