Google Pixel 3 wordt eerste laptop met Andromeda

Bronnen melden dat Google met een eigen laptop komt die de naam Pixel 3 meekrijgt. Het zal de eerste notebook worden die draait op Andromeda. Deze naam kwam van het weekend naar buiten en is een samenvoeging van Chrome OS en Android.

Pixel 3: een Andromeda laptop

Google zal in het derde kwartaal van 2017 met een eigen laptop komen. Het apparaat zal geplaatst worden in de Pixel-lijn en krijgt de naam Pixel 3, zo meldt Android Police op basis van naar eigen zeggen betrouwbare bronnen.

Bison

Intern zou de laptop getest worden onder de codenaam ‘Bison’. Het apparaat moet een 12,3 inch display krijgen en zou tevens onder een speciale tablet-modus beschikken. Het is niet bekend of Google hierbij inspiratie heeft opgedaan bij de Lenovo Yoga of Microsoft Surface Book.

Twee varianten

Naar verwachting komt de Pixel 3 in twee varianten op de markt, zoals het er nu naar uitziet. De eerste uitvoering heeft een Intel m3 processor met 32GB opslagruimte en 8GB RAM-geheugen. De andere uitvoering biedt een Intel I5 Core processor met 16GB RAM en 128GB ROM-opslag.

Het meest opvallende detail van de laptop is dat deze als eerste zal draaien op Andromeda. Dit besturingssysteem is een samenvoeging van Android en Chrome OS en combineert het beste van beiden. We schreven gisteren al over de eerste aanwijzingen over Andromeda.

Features

Android Police zegt verder dat de laptop zal beschikken over een 3,5 millimeter audio-jack (een feature die we anno 2016 steeds vaker zien verdwijnen), een lichtgevend toetsenbord, een vingerafdrukscanner, twee USB Type-C poorten, een groot aantal sensoren, een glazen trackpad met haptische en druk detectie en een dikte van 10 millimeter. Ook zou ondersteuning voor een Wacom stylus aanwezig zijn en zal deze los verkocht worden.

De release van de Pixel 3 laptop zou gepland staan voor het derde kwartaal van 2017. Het kan hierdoor zijn dat de specificaties nog veranderen. De laptop zou een adviesprijs krijgen van 799 dollar, omgerekend 713 euro. Het is nog maar de vraag of we de laptop ook op 4 oktober tijdens de aankondiging van Google gaan zien.

Bron
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel